FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: u prva četiri mjeseca pad broja turista i noćenja

LJUBLJANA, 26. lipnja 2013.(Hina) - Slovenski turizam u prvom dijelu ove godine bilježi lošije rezultate nego lani, pa je u prva četiri mjeseca registrirano 776.000 turističkih dolazaka, što je tri posto slabiji rezultat prema istom razdoblju prošle godine, objavio je u srijedu slovenski statistički ured.

U tom je razdoblju ostvareno 2,17 milijuna turističkih noćenja, što je pad od šest posto u odnosu na vrlo dobar lanjski rezultat.

Među stranim posjetiteljima slovenskih turističkih odredišta, a stranci ostvaruju 60 posto ukupnog broja turističkih noćenja, u travnju je bilo najviše Talijana (21 posto), Austrijanaca (16 posto) i Nijemaca (devet posto), ali je zabilježen znatan pad dolazaka i broja noćenja u odnosu na lani. Rezultatom i trendom pada posjeta i broja noćenja posebno su zabrinute općine u unutrašnjosti u kojima su termalna liječilišta, jer to smatraju lošim znakom i za nastavak sezone. U tim je općinama pad broja noćenja iznadprosječan, a sa 220.000 posjetitelja u prva četiri mjeseca zabilježen je pad turističkih dolazaka za 15 posto u odnosu na lani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙