FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija protiv nasilja nad ženama na zagrebačkom Bundeku

ZAGREB, 23. lipnja 2013. (Hina) - Javnu akciju "U tri klika biraj život bez nasilnika - Sportom protiv nasilja", kojoj je cilj informirati građane o načinima uključivanja u borbu protiv nasilja nad ženama i mogućnostima zaštite, danas je na zagrebačkom jezeru Bundeku organizirala Ženska soba - Centar za seksualna prava.

"Napravili smo važne promjene u Hrvatskoj po pitanju suzbijanja nasilja nad ženama, međutim, predstoje nam još brojni drugi koraci, a jedan od njih je upozoriti građane na taj problem i podići svijest o problemu", rekla je koordinatorica Ženske sobe Maja Mamula. Zato, dodala je, i provodimo javnu kampanju protiv nasilja nad ženama, čija je okosnica web-stranica "Sigurno mjesto" u koju su se uključile brojne javne osobe.

U okviru javne akcije na Bundeku održana je simbolična rukometna utakmica koju su odigrale rukometašice i rukometaši te javnosti poznate osobe. Na štandovima su građanima bili dostupni informativni materijali - letci, brošure, priručnici protiv nasilja nad ženama te rukometne lopte s potpisima sportaša i sportašica te ostali rekviziti i promo materijali Hrvatskog rukometnog saveza.

Ta je akcija nastavak javne kampanje "U tri klika biraj život bez nasilnika" koju Ženska soba provodi u suradnji sa zagrebačkim Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih, Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH. Ženska soba kampanju provodi u suradnji s organizacijama civilnoga društva: S.O.S. telefon - poziv u pomoć Virovitica, Centrom za žene Adela iz Siska i Centrom za podršku i razvoj civilnog društva "Delfin" iz Pakraca.

Hrvatski rukometaši Blaženko Lacković, Marko Kopljar, Damir Bičanić i Lovro Šprem su za potrebe podrške kampanji otvoreno progovorili o važnosti prepoznavanja problema nasilja nad ženama u hrvatskome društvu te istaknuli važnost te kampanje.

Neke od poruka koje su uputili javnosti su "Zaustavimo nasilje nad ženama! Posjetite web stranicu www.sigurnomjesto.hr i recite NE nasilju nad ženama!" a nadaju se da će tu poruku prenijeti osobito na mlađu mušku populaciju, ali i sve fanove rukometa i sporta općenito.

"U tri klika biraj život bez nasilnika" velika je nacionalna, dvogodišnja kampanja protiv nasilja nad ženama koju su već podržale brojne javne osobe iz svijeta glazbe, umjetnosti i znanosti te predsjednik Republike Ivo Josipović.

Kampanju "Sigurno mjesto" zajedno s Hrvatskom rukometnom reprezentacijom podržalo je i vodstvo reprezentacije te Hrvatski rukometni savez.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙