FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraživanje: ponovno pala popularnost francuskog predsjednika

PARIS, 23. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Popularnost francuskog predsjednika predsjednik Francoisa Hollanda ponovno je u lipnju pala na rekordno nisku razinu, nakon što je blago porasla u svibnju, pokazala je anketa provedena za francuski list Journal du Dimanche.

Anketa, koja će biti objavljena u nedjelju, pokazala je da je 26 posto ispitanika zadovoljno Hollandeom, što je pad za tri postotna boda. Nezadovoljstvo njegovom politikom izrazilo je 73 posto ispitanika, što je rast za dva postotna boda.

Postotak ispitanika zadovoljnih radom premijera Jean-Marc Ayraulta također je pao za dva postotna boda, na njih 31 posto.

Socijalistička vlada bori se sa rastućom nezaposlenosti, padom ekonomskog rasta i velikim javnim deficitom, dok je Hollandeov zakon o istospolnim brakovima uzrokovao je velike proteste.

Izabran u svibnju 2012, Hollandeova niska razina popularnost je manja od gotovo svih prethodnih predsjednika u istom periodu.

Rezultati istraživanja temelje se na stavovima 1.865 ispitanika dobivenih telefonskom anketom između 14. i 22. lipnja 2013..

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙