FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanski prinčevski par u posjetu Hrvatskome zagorju

KRAPINA, 22. lipnja 2013. (Hina) - Japanski prinčevski par boravio je danas, u sklopu posjeta Hrvatskoj, u Krapinsko-zagorskoj županiju gdje su obišli Muzej krapinskoga neandertalca u Krapini te Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) Vrhovski u Đurmancu.

Za posjeta muzeju princa Akishina posebno su zanimale teme iz fosilnoga života te kako je neandertalac otkriven u Krapini. Japanski princ Akishino postavio je puno pitanja vezanih uz fosile riba te crteže tih fosila koje je napravio Dragutin Gorjanović-Kramberger, kao i za ukupan rad toga poznatog hrvatskog paleontologa, arheologa i geologa.

Po riječima ravnateljice Muzeja Hrvatskoga zagorja Goranke Horjan, princ Akishino bio je oduševljen postavom muzeja što, dodala je, potvrđuje i niz pitanja koje je uputio domaćinima, a što je bio uzrok tomu da su se boravak princa i protokl nešto produžili.

Princ je bio zadovoljan i podatkom da krapinski Muzej iz godine u godinu posjećuje sve više Japanaca. I dok su princa, biologa po struci, zanimale činjenice o razvoju života na zemlji prikazane na vremenskoj liniji muzeja, princeza je pokazala zanimanje za edukativne sadržaje muzeja.

Japanski princ Akishino i princeza Kiko najviša su strana delegacija koja je posjetila Krapinsko-zagorsku županiju i Muzej krapinskog neandertalca, potvrdio je župan Željko Kolar. Istaknuo je da je današnji posjet prinčevskoga para veliko priznanje i čast za Krapinsko-zagorsku županiju rekavši kako su japanski princ i princeza izuzetno pristupačne i jednostavne osobe, Dodao je kako je princ Akishino imao izuzetno puno pitanja te da ima ogromno znanje, a ono što posebno veseli stanovnike Hrvatskoga zagorja, zaključio je Kolar, jest to što je princ oduševljen svime što je danas vidio u Zagorju.

Prije posjeta krapinskome muzeju prinčevski par obišao je OPG Vrhovski u Đurmancu.

Boravak u Hrvatskoj japanski prinčevski par nastavit će na jugu Hrvatske - u Dubrovniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙