FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ: Vlada snosi potpunu odgovornost za HEP

ZAGREB, 22. lipnja 2013. (Hina) - Vlada Republike Hrvatske, kao vlasnik, a potom i kao kupac, snosi potpunu odgovornost za to što je Hrvatska elektroprivreda (HEP) izgubila natječaj za opskrbu, ocijenila je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) u današnjem priopćenju.

"Nakon ove odluke, potpuno je jasno koliko je štetno i nepotrebno bilo drastično povećanje cijene električne energije, na koje je HEP, praktično natjerala vlada", ističe HDZ.

Dodaje se kako je to povećanje od više od 20 posto veliki udarac na standard građana, njime su povećani troškovi poslovanja hrvatskoga gospodarstva, a HEP je postao dodatno nekonkurentan za tržišnu utakmicu.

Iako se to povećanje pravdalo potrebom za investicijama u elektroenergetski sektor, na žalost, smo svjedoci da se u HEP- u nije dogodila ni jedna važnija investicija, a kako izgleda niti neće u skorije vrijeme, stoji u HDZ-ovu priopćenju.

HDZ napominje da se, nakon što će spomenuta odluka vlade smanjiti prihod HEP-u za više od stotinu milijuna kuna, postavlja pitanje koja je stvarna namjera vlade kada je riječ o budućnosti HEP-a, te ističe kako činjenice da nema investicija, da se nije provelo restrukturiranje te stalno političko kadroviranje vodi HEP u propast.

Odluka vlade ne samo što slabi i destabilizira HEP, već i ugrožava stabilnost elektroenergetskoga sustava Republike Hrvatske s obzirom na to da se gubitkom kupaca HEP-u oduzimaju prihodi, a time i sposobnost financiranja, održavanja i investicija, smatraju u HDZ-u,

Zato je šokantna indolencija kojom se vlada odnosi prema ovome događaju, a dobiva se i dojam da ni premijera niti ministre ova tema ne zanima, te

se još jednom, na žalost, potvrđuje kolika je razina neznanja, nesposobnosti i neodgovornosti prisutna danas u vrhu vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙