FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promocija polaznika vojnih škola na HVU-u "Petar Zrinski"

ZAGREB, 21. lipnja 2013. (Hina) - Polaznici svih razina vojnih škola u Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) "Petar Zrinski" svečano su danas promovirani u svoja zvanja, a na uspješno završenom školovanju čestitali su im Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović, ministar obrane Ante Kotromanović, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general Drago Lovrić, te drugi visoki vojni i civilni dužnosnici.

U ovoj akademskoj godini kroz HVU prošlo je 386 polaznika na raznim razinama časničke izobrazbe, te 41 polaznik Zapovjedno stožerne škole "Blago Zadro" i 15 polaznika Ratne škole "Ban Josip Jelačić". Osim hrvatskih polaznika danas su promovirani i polaznici iz Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Crne gore.

Čestitavši promoviranim dočasnicima i časnicima predsjednik Republike Ivo Josipović izrazio je ponos i zadovoljstvo njihovim rezultatima jer su pokazali da imaju znanje i vještine potrebne da budu uspješni i mobilni zapovjednici hrvatskih oružanih snaga.

"Posebice želim čestitati polaznicima iz partnerskih i savezničkih zemalja i drago mi je da ste svoj dio vojnog obrazovanja odlučili steći u Hrvatskoj. To je pokazatelj odličnih odnosa naših zemalja", dodao je Josipović.

Naglasio je da hrvatska politika obrambeno-sigurnosne koordinacije s drugim članicama Europske unije i susjednim zemljama daje dobre rezultate. Za Europsku uniju, u koju uskoro ulazimo, možemo reći kako nije samo veliko tržište, već i projekt mira i prijateljstva, istaknuo je Josipović dodavši da će Hrvatska biti dobra članica EU-a i na području sigurnosne politike.

Podsjetio je da Hrvatska daje doprinos mirotvorstvu širom svijeta i naglasio kako je ponosan na sve naše pripadnike koji su sudjelovali u mirovnim misijama. Poručio je mladim dočasnicima i časnicima da će jedini kriterij njihova napredovanja biti rezultati rada jer stranačke politike neće ući u Oružane snage, a država će imati dobar i dostojan odnos prema njima.

Promoviranim časnicima i dočasnicima čestitali su i ministar obrane Ante Kotormanović, kao i načelnik Glavnog stožera general Drago Lovrić, a najboljim polaznicima uručene su nagrade i priznanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙