FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi izbori u Kuvajtu 25. srpnja

KUVAJT , 20. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - U Kuvajtu će se 25. srpnja održati šesti parlamentarni izbori u posljednjih sedam godina, u skladu s odredbom suda i nakon što je početkom tjedna raspušten parlament, uslijed političkih previranja u toj državi Perzijskog zaljeva.

Gotovo neprestani frakcijski sukobi i neslaganja utjecali su na zastoj u razvoju infrastrukture i provedbi ekonomskih reformi u Kuvajtu, važnom proizvođaču nafte i američkom savezniku.

"Na izvanrednoj sjednici održanoj danas, kabinet je odobrio nacrt odredbe kojom se glasači pozivaju na izbor članova parlamenta 25. srpnja", izjavio je visoki dužnosnik vlade za državnu novinsku agenciju Kunu.

Kuvajtski parlament narodu daje veće ovlasti od onih koje imaju stanovnici ostalih arapskih monarhija u Golfskom zaljevu, no emir i dalje ima glavnu riječ kada je riječ o državnim pitanjima, a članovi obitelji Al-Sabah na najvažnijim su dužnostima u zemlji.

Oporbeni političari u prosincu su bojkotirali izbore, prosvjedujući na taj način zbog izmjena u glasačkom sustavu koje je donio emir šeik Sabah al-Ahmed al-Sabah samo šest tjedana prije izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙