FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Općina Barilović i UNDP: pomoć za legalizaciju poljoprivrednih objekata

ZAGREB, 19. lipnja 2013. (Hina) - U povodu dovršetka projekta "Osnivanje zajedničkog fonda za izradu tehničke dokumentacije za poljoprivrednike na području općine Barilović" danas je svečano podijeljena tehnička dokumentacija za legalizaciju poljoprivrednih objekata korisnicima s područja te općine, izvijestili su iz Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

Načelnik općine Barilović Dražen Peraković i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton podijelili su u Bariloviću tehničku dokumentaciju koja je izrađena u sklopu projekta vrijednog 494 tisuća kuna.

Cilj projekta je osiguravanje uvjeta za bavljenje poljoprivredom i pomoć razvoju kapaciteta poljoprivrednih gospodarstava kroz pružanje podrške poljoprivrednicima u postupku legalizacije poljoprivrednih objekata na području općine Barilović.

Projektom se nastoji utjecati na poboljšanje ekonomskog standarda lokalnog stanovništva, doprinijeti osnaživanju poduzetničkih aktivnosti, potaknuti rast poljoprivredne proizvodnje i smanjiti tendenciju iseljavanja stanovništva iz ruralnog područja.

Kroz projekt koji su zajednički financirali Općina Barilović s 394 tisuća kuna i UNDP sa 100 tisuća kuna izrađena je tehnička dokumentacija za legalizaciju poljoprivrednih objekata za 94 poljoprivredna gospodarstva (geodetske snimke izvedenog stanja i snimke izvedenog stanja).

Legalizacija je presudan korak ka pristupu značajnim fondovima koji su u EU dostupni za potporu ruralnim poslovnim inicijativama svih vrsta, rekla je Vinton.

Iznimno smo zadovoljni što smo zajedno sa UNDP-om uspješno proveli ovaj specifičan projekt na području Karlovačke županije, vezan za legalizaciju poljoprivrednih objekata, kazao je Peraković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙