FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VUKOVAR: kad vodostaj bude ispod 680 ukida se izvaredno stanje

VUKOVAR, 19. lipnja 2013. (Hina) - Izvanredno stanje obrane od poplava u Vukovaru će biti ukinuto kada vodostaj padne ispod 680, a to bi se trebalo dogoditi do sutra, najavljeno je danas na sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Vukovara.

"Jučer smo ukinuli izvanredno stanje na Dravi, a tijekom sutrašnjega dana isto ćemo učiniti i na Dunavu. Vodostaj Dunava kod Vukovara opada pola centimetra na sat i jutros je iznosio 688 centimetara. Kako vodostaj Dunava bude dalje opadao i mi ćemo na terenu poduzimati određene radnje", rekao je direktor Hrvatskih voda za sliv donje Drave i Dunava Siniša Kukić.

Također je rečeno kako smirivanjem stanja više nema potrebe za sazivanjem sjednica gradskog Stožera za zaštitu i spašavanje te se on više neće sastajati.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo najavio je kako će uskoro, kako bude opadao vodostaj, započeti i uklanjanje vreća s prijeskom kojima je grad branjen od nabujaloga Dunava, te s procjenom šteta na objetima. Ujedno se zahvalio svima koji su pomogli Vukovarcima u obrani od poplava.

O stanju vodotoka na području Vukovarsko-srijemske županije govora će biti i na sutrašnjoj izvanrednoj sjednici Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje koju je sazvao vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, koji bi tom prilikom, kako se očekuje, trebao donijeti i odluku o ukidanju izvanrednog stanja obrane od poplava.

Prema podatcima Hrvatskih voda, u 15 sati visina vodostaja Dunava kod Vukovara iznosila je 680 centimetara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙