FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - kultura - za srijedu, 19. lipnja

ZAGREB, 18. lipnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za srijedu, 19. lipnja:

ZAGREB - Nagrade Vladimir Nazor koju RH dodjeljuje za najbolja umjetnička ostvarenja na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma dobitnicima će uručiti ministrica kulture Andrea Zlatar Violić (20 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5). Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada i kao nagrada za životno djelo. Dobitnici nagrada za životno djelo su Luko Paljetak (književnost), Ivica Rajković (filmska umjetnost), Marija Ujević Galetović (likovne i primijenjene umjetnosti), Nenad Šegvić (kazališna umjetnost), Hildegard Auf-Franić (arhitektura i urbanizam, dok je za područje glazbe predložen Ivo Malec koji je nagradu odbio. Godišnje nagrade dobili su Tatjana Gromača (književnost), Monika Leskovar (glazba), Rene Bitorajac (filmska umjetnost), Ivan Marušić Klif (likovne i primijenjene umjetnosti), Zlatko Sviben (kazališna umjetnost) i Neno Kezić i Emil Šverko (arhitektura i urbanizam).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare bit će predstavljeni prvi Dani LUX filma (11 sati, KIC, Preradovićeva 5). Na Danima LUX filma od 27. do 30. lipnja bit će prikazano šest filmova koji su dobili nagradu LUX Europskog parlamenta. Nagradu, za koju se od 1. srpnja mogu natjecati i hrvatski filmovi, Europski parlament dodjeljuje od 2007. godine kako bi potaknuo javnu debatu o europskim integracijama te omogućio promicanje europskog filma.

ZAGREB - Program 32. večeri na Griču bit će predstavljen na konferenciji za novinare u Klubu književnika (13 sati, Trg bana Josipa Jelačića 7/I.)

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙