FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poticaji Zagrebačke županije za razvoj lovstva

ZAGREB, 18. lipnja 2013. (Hina) - Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje lovstva na svom području, u vrijednosti od milijun i 250 tisuća kuna.

Natječaj je otvoren do 31. listopada, odnosno u pojedinim slučajevima do 30. studenoga 2013., priopćeno je danas iz Zagrebačke županije.

Korisnici županijske potpore mogu biti lovozakupnici i koncesionari zajedničkih te državnih lovišta na području Zagrebačke županije.

Također, korisnici potpore mogu biti i poljoprivredna gospodarstva koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Zagrebačkoj županiji i imaju prebivalište odnosno sjedište na području županije, uz uvjet da se proizvodnja za koju traže potporu odvija na području županije.

Potpore će se dodjeljivati za uzgoj i unos divljači u lovišta, unos trčke, uzgoj fazana i zeca običnog, osiguranje lovišta te za sprečavanje šteta od divljači i na divljači. Potpore će se davati i za ishođenje dokumentacije potrebne za izgradnju novih, adaptaciju i legalizaciju postojećih lovačkih domova i objekata za obradu i čuvanje mesa divljači, te za veterinarsko-sanitarnu analizu. Također, sredstva će se dodjeljivati i za uređenje lovačkih domova s popratnim objektima, itd.

Najviši ukupni godišnji iznos potpore koju jedan korisnik može ostvariti, iznosi 230.000 kuna.

Zahtjevi će se rješavati prema redoslijedu prispijeća, odnosno do utroška sredstava. Informacije, tekst natječaja i potrebni obrasci zahtjeva nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙