FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oporavak cijena

NEW YORK, 17. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su snažno porasli, najavljujući rast cijena dionica na Wall Streetu, jer se ulagači nadaju da će skorašnji sastanak Feda ublažiti neizvjesnosti po pitanju monetarnih poticaja američkom gospodarstvu.

Terminski Dow Jones oko 13,00 sati bio je u plusu 125 bodova, dok je tehnološki Nasdaq bio na dobitku 29,25, a S&P 500 13,9 bodova.

Dvodnevna sjednica američke središnja banke bit će završena u srijedu, nakon čega će njezin predsjednik Ben Bernanke održati konferenciju za novinare.

„Mislimo da će ovoga tjedna Bernanke ponovno kazati da će u jednom trenutku poticaji biti smanjeni, da bi do toga moglo doći ove godine, da će to ovisiti o gospodarskim pokazateljima, te da smo još uvijek daleko od ukidanja krajnje labave monetarne politike“, kaže Jim Reid, strateg u Deutsche banci.

Nove smjernice ulagačima danas će dati podaci o industrijskoj i građevinskoj aktivnosti u SAD-u.

Prošloga su tjedna cijene dionica na Wall Streetu pale, što je njihov treći pad u posljednja četiri tjedna. Posljedica je to neizvjesnosti zbog mogućeg smanjenja poticajnih monetarnih programa Feda, koji već dugo pokreću rast cijena dionica.

Na europskim su burzama cijene dionica jutros porasle, nakon prošlotjednog pada. Oko 13,00 sati frankfurtski DAX, londonski FTSE i pariški CAC bili su u plusu između 0,7 i 0,9 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙