FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cameron želi napredak na G8 oko mirovne konferencije

LOUGH ERNE, 17. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Britanski premijer David Cameron, domaćin summita G8, izrazio je odlučnost da "izvrši pritisak" oko održavanja mirovne konferencije u Siriji koju Washington i Moskva pokušavaju organizirati od svibnja.

"Ono što možemo probati napraviti ovdje na G8 je izvršiti veći pritisak oko održavanja mirovne konferencije i potrebne tranzicije radi okončanja sukoba", izjavio je David Cameron pred današnje otvaranja summita koji počinje večeras na jezeru Erne pokraj gradića Enniskillena u Sjevernoj Irskoj.

"Nismo donijeli odluku glede opskrbe oružjem sirijske oporbe ali moramo održati tu mirovnu konferenciju i provesti tu tranziciju, kako bi stanovništvo u Siriji moglo imati vladu koja ga zastupa, radije nego vladu koja ga pokušava masakrirati", dodao je on.

Ta konferencija čini se, međutim, još vrlo neizvjesna zbog razmimoilaženja Washingtona i Moskve. Ruski predsjednik Vladimir Putin, čija zemlja naoružava režim Bašara al-Asada, upozorio je u nedjelju u Londonu Zapad da ne isporučuje oružje sirijskim ustanicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙