FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska za ponedjeljak, 17. lipnja

ZAGREB, 16. lipnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 17. lipnja:

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet obilježit će 10. obljetnicu rada E-learning akademije (10 sati, CARNet, Josipa Marohnića 5). Na svečanosti će o važnosti e-učenja sudionicima skupa govoriti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić i prorektorica Sveučilišta u Zagrebu Blaženka Divjak. CARNetova E-learning akademija program je usavršavanja nastavnika, učitelja, profesora i svih koji žele više naučiti o primjeni informacijske tehnologije u obrazovanju.

VARAŽDIN - Na konferenciji za novinare bit će predstavljen program svečanosti kojim će Varaždin i Varaždinska županija obilježiti ulazak Hrvatske u EU (9,30 sati, varaždinska Gradska vijećnica). Na konferenciji će raznolik program predstaviti predsjednica Savjeta za europske integracije Varaždinske županije i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Natalija Martinčević te gradonačelnici i načelnici gradova i općina u čijim će se sredinama održavati program.

ZAGREB - Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću organizira raspravu na temu Naknada štete žrtvama kaznenih djela - Mogućnost novih modela obeštećenja civilnih žrtava rata (10 sati, Hotel Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1). U okviru rasprave govorit će predstavnici državnih odvjetništava, sudova, organizacija civilnog društa koje se bave zaštitom ljudskih prava i podrškom žrtvama i svjedocima, te odvjetnici. Organizatori navode kako će ulaskom Republike Hrvatske u EU početi s primjenom Zakon o novčanoj naknadi žrtvama kaznenih djela koji uređuje pravo na novčanu naknadu žrtvama kaznenih djela nasilja. Također ističu da raspravu organiziraju s namjerom preispitivanja mogućnosti proširenja ovoga Zakona odredbama o naknadi štete žrtvama kaznenih djela počinjenih tijekom rata kao i o proširenju mandata Fonda za naknadu štete na zahtjeve civilnih žrtava rata temeljem materijalnih i nematerijalnih gubitaka.

ZAGREB - Bivši prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić trebao bi u ponedjeljak u zagrebačkom Remetincu početi izdržavati zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj 2010. u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Čačić je 4. lipnja na zagrebačkom Županijskom sudu preuzeo rješenje o izdržavanju kazne, nakon što mu je Vrhovni sud početkom svibnja odbio žalbu. Vrhovni sud je potvrdio presudu Županijskog suda koji ga je osudio na 22 mjeseca zatvora poput suda u Mađarskoj gdje je izazvao nesreću. Čačić je izrazio želju da čim prije krene s izdržavanjem kazne. On bi u Remetincu trebao provesti nekoliko tjedana na tzv. opservaciji tijekom koje će stručnjaci odrediti u kojoj će kaznionici odslužiti ostatak kazne. Potvrđujući mađarsku kaznu zagrebački je sud, u siječnju ove godine, odlučio da nakon isteka najmanje polovice izdržane kazne Čačić može tražiti prijevremeni otpust. Izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilom na tri godine. Pravomoćnu presudu zbog nesreće mađarski je sud donio krajem studenog 2012. Čačić je nakon toga dao ostavku na dužnost prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva te od mađarskih vlasti zatražio da kaznu služi u Hrvatskoj.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Srebrenka Parlov

popodne: Davor Marković

navečer: Mate Kovačević

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙