FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 16. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 15,30 sati

OSIJEK - Vodostaji Drave kod Osijeka i Dunava kod Batine u laganom su opadanju, no opasnost je i dalje prisutna, posebice u Donjem gradu u Osijeku i vikend naselju Karašica, izjavio je Zoran Đuroković, voditelj Glavno centra za obranu od poplava Hrvatskih voda. Vodostaj Drave kod Osijeka koji je bio dosegnuo plus 514 centimetara, sada je za oko pet centimetara niži, a vodostaj Dunava kod Batine iznosi plus 749 cm, što je za 15 centimetara manje nakon što je u Hrvatsku kod Batine ušao veliki val Dunava iz Mađarske u čevrtak navečer. U Donjem gradu u Osijeku noćas je došlo do manjih problema i procjeđivanja vode, no nadležne ekipe na terenu, od vatrogasaca, Hrvatske vojske i svih ostalih uspješno su otklanjale probleme. Ondje su i dalje neprestana dežurstva, a ukupno je u obrani od poplave u Osječko-baranjskoj županiji i dalje uključeno oko tri tisuće osoba, među kojima je tisuću pripadnika Hrvatske vojske, rekao je Đuroković. I dalje je kritično u vikend naselju Karašica, gdje su izgrađeni privremeni nasipi budući da se radi o nebranjenom području, ali se želi zaštiti imovina ljudi koji tamo stalno živi, njih 200-tinjak. Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić prije tri dana izdao je nalog da se sve osobe koje nisu radno sposobne ili su bolesne, njih 30-tak evakuira, ali oni to odbijaju. Župan Šišljagić i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić posjetili su danas brodom Hrvatskih voda vikenda naselje Karašica, do kojeg se može doći jedino vodenim putem. Upozorili su stanovnike koji ne žele napustiti to ugroženo naselje da to čine na vlastitu odgovornost.

ZAGREB - Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje, Davor Jelavić, pao je danas s bicikla sudjelujući na 31. Večernjakovoj biciklijadi te se teže ozlijedio. Prevezen je u Kliniku za traumatologiju, gdje su potvrdili da je Jelavićevo stanje stabilno, no nisu htjeli govoriti o težini i detaljima ozljeda. Večernjakova biciklijada, na kojoj se prema procjenama organizatora, okupilo oko 2000 sudionika krenula je, s južnog parkirališta stadiona Maksimir, a završila na Jarunu. Biciklijadu je otvorio zagrebači gradonačelnik Milan Bandić.

ZAGREB - Na 1. izvještajnom Saboru HSP-a dr. Ante Starčevića zaključeno je da je vodstvo stranke realno, dosljedno i vjerodostojno vodilo stranačku politiku u proteklom razdoblju, te je jednoglasno potvrđen novi mandat predsjednici stranke Ruži Tomašić. Izvještajnom Saboru HSP AS, održanom jučer u Zagrebu, nazočili su izaslanici iz svih 20 hrvatskih županija, iz grada Zagreba, BiH i iseljeništva, priopćeno danas iz stranke. Također jednoglasno je potvrđen mandat Ivanu Tepešu kao zamjeniku predsjednice, Peri Ćoriću kao Glavnom tajniku te svim drugim stranačkim tijelima koja su predložena da vode HSP AS, zaključno s parlamentarnim izborima za 8. saziv Hrvatskog sabora. Jednoglasno su prihvaćena i izvješća o provedenim izborima za Europski Parlament i izborima za predstavnička tijela lokalne uprave i samouprave.

ZAGREB - Sesvetska policija uhitila je 48-godišnjeg muškarca koji je na internetu lažno oglašavao prodaju kućanskih aparata, te je prevarivši sedmero građana zaradio oko 20 tisuća kuna. Osumnjičeni je od studenoga 2012. do veljače 2013. kao osnivač i odgovorna osoba tvrtke, na internet stranici oglašavao prodaju kućanskih aparata različitih proizvođača. Na oglase su se javili građani koji bi uplatili iznose kućanskih aparata koje im osumnjičeni nije isporučio niti vratio uplaćeni novac. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 48-godišnji muškarac je osumnjičen za sedam kaznenih djela prijevara te je predan pritvorskom nadzorniku, navode iz Policijske uprave zagrebačke.

SVETI IVAN ŽABNO - U sklopu obilježavanja 100 godina organiziranog uzgojnog-selekcijskog rada u stočarstvu Hrvatske i osnivanja prve Marvogojske udruge, u Svetom Ivanu Žabnu održana je izložba goveda simentalske pasmine uzgajivača žabnjanskog kraja. Izloženo je ukupno 48 grla. Šampionkom izložbe proglašena je krava „Milka“ vlasnika Ivana Čurdije iz Cepidlaka. Glavni sudac povjerenstva za ocjenu goveda bio je njemački stručnjak Bernhard Luntz. U Kupu mladih uzgajivača predstavljeno je 16 grla s područja općine Sveti Ivan Žabno. Izložbi su, uz ostale, nazočili predsjednik Svjetskog saveza uzgajivača simentalskog goveda Josef Kučera iz Češke, direktor njemačkog saveza Georg Roehrmoser, predstavnik Bavarskog ministarstva poljoprivrede Maximilian Putz, predstavnik švicarskog saveza Andreas Bigler i predsjednik češkog saveza uzgajivača simentalskog goveda Roman Šustaček. Dani hrvatskog simentalca odvijali su se ovog vikenda u Svetom Ivanu Žabnu pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙