FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska za subotu, 15. lipnja

ZAGREB, 15. lipnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 15. lipnja.

RIJEKA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će otvorenju EU EXPO – informativnog sajma zemalja članica EU gdje će se obratiti nazočnima (10,30 sati, Riva Boduli). Nakon toga predsjednik Josipović pratit će 14. jedriličarsku regatu Fiumanku s pratećeg broda (12 sati).

(*) ZAGREB - Međunarodna konferencija u povodu 20 godina Europskog foruma za demokraciju i solidarnost te pridruživanja Republike Hrvatske Europskoj uniji 10,00 Veika dvorana Novinarskoga doma). Konferencija, koju organiziraju Fundacija za europske progresivne studije (FEPS) iz Bruxellesa, Europski forum za demokraciju i solidarnost iz Amsterdama, SDP Hrvatske i Novo društvo - udruga za razvitak socijalne demokracije iz Zagreba, okupit će socijaldemokratske političare, predstavnike bliskih im političkih zaklada, predstavnike akademske zajednice i druge, koji će dotaknuti pitanja poput utjecaja pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji na eurointegracijske i općenito, razvojne perspektive zemalja regije, ali i osvrnuti se na prijeđeni put. Među najavljenih šezdesetak sudionika su i bivši srbijanski predsjednik Boris Tadić, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, potpredsjednica Socijaldemokratskog saveza Makedonije Radmila Šekerinska, potpredsjednik Europskog foruma Jan Marinus Wiersma i drugi. U raspravi sudjeluju i izabrani zastupnici SDP-a u Europskom parlamentu Biljana Borzan i Tonino Picula te saborski zastupnici Gvozden Flego i Daniel Mondekar, kao i predsjednik Novog društva Antun Vujić.

ZAGREB - Konferencija za novinare saborskog zastupnika i člana Predsjedništva HDZ-a Gordana Jandrokovića na temu "Aktualna politička situacija" (10,30 sati, Središnjica Hrvatske demokratske zajednice, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Pod sloganom "Ovo je zemlja za sve nas!" održava se dvanaesta Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2013. (od 14 do 18,30 sati). Organizatori ovogodišnjeg Zagreb Pridea ističu da je ovo je ovogodišnja Povorka ponosa za sve građane. Podršku povorci najavio je i HNS te će im se pridružiti saborski zastupnici Igor Kolman, Sonja König, Goran Beus Richembergh i Boris Blažeković. Povorka ponosa Zagreb Pride LGBTIQ osoba će u 14 sati nakon okupljanja na Trgu žrtava fašizma proći kroz centar Zagreba (16 sati), a skup će završiti u parku Zrinjevac (18 do 18,30 sati).

(*) Zvjezdicom je označena najava stigla nakon objave ranije Najave događaja.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Tomislav Rubić

popodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙