FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na natječaj za nagradu Drago Gervais pristigao 101 rad

RIJEKA, 14. lipnja 2013. (Hina) - Na natječaj za književnu nagradu grada Rijeke Drago Gervais pristigao je 101 rad u kategoriji neobjavljenih književnih djela, izvijestili su organizatori.

To je dvostruko više nego 2011. godine, a za nagradu u kategoriji najbolje objavljene knjige na čakavskom tijekom 2011. i 2012. godine kandidirano je sedam knjiga. No, uz njih su u konkurenciji za nagradu u ovoj kategoriji sve objavljene knjige na čakavskim idiomima u protekle dvije godine.

Odluke o nagradama donijet će prosudbeno povjerenstvo do kraja rujna. U prosudbenom povjerenstvu su Elis Deghenghi Olujić, Davor Mandić, Gordan Nuhanović, Nikola Petković i Aleksandar Mijatović a Mijatović i predsjeda povjerenstvom.

Natječaj je objavljen na rođendan Drage Gervaisa 18. travnja, a bio je otvoren do 31. svibnja. Nagrada Drago Gervais se dodjeljuje više od pola stoljeća i organizira se bienalno.

Nagrada iznosi 20.000 kuna u obje kategorije, a u kategoriji neobjavljenog djela podrazumijeva i objavljivanje nagrađenog djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙