FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bobuš: uspješno provedeni svi programi SOIH-a

ZAGREB, 14. lipnja 2013. (Hina) - Predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) Zorislav Bobuš rekao je danas da su u cjelosti i s vrlo dobrim rezultatima provedeni svi trogodišnji programi SOIH-a koje je financiralo Ministarstvo socijalne politike i mladih.

SOIH, Savez društava distrofičara Hrvatske i Društvo distrofičara Zagreb u svoje su programe uklopili strateške odrednice djelovanja, a što je bilo pomognuto sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih, kazao je Bobuš na predstavljanju rezultata programa tih udruga. No, upozorio je kako je financiranje tih programa završio 31. ožujka, čime je otežan njihov rad.

Na to je upozorila i koordinatorica projekata i programa SOIH-a Marica Mirić rekavši da nakon ciklusa programa od tri godine nemaju garancije da će se programi nastaviti. "Kroz projekte smo zaposlili ljude koji pružaju fizikalnu terapiju, a sada oni odlaze od nas. U novom ciklusu bi morali obučavati nove ljude, što nije jednostavno jer se radi o specifičnim aktivnostima", kazala je.

Najavila je da će SOIH potaknuti donošenje zakona o udrugama osoba s invaliditetom od posebnog interesa za Hrvatsku.

Predstavljajući provedene programe, Mirić je istaknula da su kroz njih članove educirali o Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom, posebno o neovisnom življenju, osobnoj asistenciji, prilagodbi stanovanja i prijevoznih sredstava, pravima žena s invaliditetom, sprečavanju diskriminacije osoba s invaliditetom i sl.

Posebno je važno što smo kroz Savez društava distrofičara uspjeli u njihov rad uključiti velik broj roditelja koji imaju djecu s takvim teškoćama kako bi se odmah počelo s primjerenom skrbi i rehabilitacijom. Kroz to smo razvili rehabilitacijske programe koji pružaju potporu i osnažuju te osobe za život u zajednici , rekla je Mirić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙