FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Clearstream snižava pristojbe da privuče investitore na hrvatsko tržište kapitala

ZAGREB, 14. lipnja 2013. (Hina) - Od 1. srpnja Clearstream će smanjiti za 45 posto pristojbe za skrbništvo nad širokim rasponom vrijednosnica na hrvatskom tržištu kapitala, uključujući dionice i obveznice, objavila je ta kompanija putem Deutsche Boerse.

S približavanjem Hrvatske u EU, ta je tvrtka najavila da će smanjiti svoje pristojbe za skrbništvo, s ciljem da privuče globalne investitore na hrvatsko tržište kapitala.

„Hrvatski pristup u EU bit će pozitivan korak prema daljnjoj političkoj, ekonomskoj i socijalnog integraciji u EU, a to je također i značajan signal da regija zapadnog Balkana otvara svoja tržišta kapitala. Smanjivanjem naših pristojbi za skrbništvo za hrvatsko tržište želimo privući globalne investitore u Hrvatsku i šire na zapadni Balkan. I ubuduće ćemo nastaviti slušati naše klijente i razvijati našu uslugu kako bi pratili razvoj tržišta kapitala“, rekao je Philip Brown, čelnik odnosa s klijentima i član izvršnog odbora Clearstreama.

Clearstream je međunarodna središnja depozitarna institucija sa sjedištem u Luksemburgu, koja osigurava post-trgovinsku infrastrukturu za tržište eurobveznica i ostalih vrijednosnica za 53 tržišta u svijetu.

Među klijentima ima otprilike 2.500 financijskih institucija u više od 110 država. Pod skrbništvom ima 11.700 milijardi eura vrijednu imovinu, po čemu je jedna od najvećih svjetskih tvrtki za nagodbe i skrbništva.

Clearstream pruža usluge za hrvatsko tržište od 2005. godine, u suradnji s Erste bankom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙