FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 14. lipnja

ZAGREB, 13. lipnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 14. lipnja:

BATINA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetit će poplavom ugrožena područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Obilazak počinje u Batini (11 sati, centar).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Građanska inicijativa "U ime obitelji" predat će predstavnicima Hrvatskoga sabora, zahtjev za raspisivanje referenduma sa 749.316 potpisa birača, koji traže raspisivanje državnog referenduma s pitanjem: "Jeste li za to da u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?". Predstavnike Inicijative primit će predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko (14 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Predstavnici svih županijskih koordinacija Građanske inicijative "U ime obitelji" i jedan dio volontera okupit će se na Zrinjevcu i oko 13 sati krenuti prema Trgu sv. Marka, gdje će se prilikom predaje potpisa Organizacijski odbor kratko obratiti svima nazočnima. Potpise građana iz svoje županije u povorci će simbolično nositi predstavnici svih hrvatskih županija i Grada Zagreba te će ih zajedno s Organizacijskim odborom Građanske inicijative "U ime obitelji" predati Hrvatskom saboru.

ZAGREB - Svečano obilježavanje novopotpisanih ugovora u okviru projekta "Fond za ulaganje u znanost i inovacije, faza II" (10 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Velika dvorana u prizemlju, Donje Svetice 38). Projekt „Fond za ulaganje u znanost i inovacije, faza II“ (eng. Science and Innovation Investment Fund – SIIF II), u nadležnosti je Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a sastoji se od programa dodjele bespovratnih sredstava te tehničke pomoći za SIIF u sklopu Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007. - 2011. Instrumenta pretpristupne pomoći IPA. Nazočnima će se obratiti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, direktor projekta tehničke pomoći Nicolas Manolopoulos te potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

RIJEKA - Svečana sjednica Gradskog vijeća Rijeke u povodu Dana grada - Dana svetoga Vida, u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Ivana pl. Zajca. Govorit će predsjednica Gradskog vijeća Dorotea Pešić Bukovac, gradonačelnik Vojko Obersnel, riječki nadbiskup Ivan Devčić i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko. Na svečanoj sjednici bit će dodijeljena i godišnje Nagrade grada Rijeke kao i nagrade za životno djelo (19,30 sati, HNK Ivana pl. Zajca))

ZAGREB - U povodu Svjetskog dana darivatelja krvi, ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetit će Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu te će, zajedno sa skupinom darivatelja, darovati krv (10 sati, Petrova 3). Nakon toga ministar Ostojić će dati izjavu za medije te obići laboratorij za molekularno testiranje krvi, koji od 1. ožujka ove godine sve uzorke krvi prikupljene u Hrvatskoj, testira triplex testom na hepatitis B, C i HIV (10,10 sati).

ZAGREB - Završno predstavljanje rezultata trogodišnjih programa koje financira Ministarstvo socijalne politike i mladih (od 10 do 13 sati, prostorije Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27). Bit će predstavljeni projekt Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH "Centar neovisnog življenja", Saveza društava distrofičara Hrvatske - SDDH "Usluge podrške obiteljima djece s neuromuskularnim bolestima" i Društva distrofičara Zagreb – DDZ "Razvoj alternativnih načina boravka osoba s mišićnom distrofijom".

ZAGREB - Štrajk upozorenja radničkog sindikata Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) (8 do 16 sati, Tvrtkova 5, Trpimirova 4 i Žajina ulica 44). Radnici HZMO-a prosvjeduju jer je jedino njima u sustavu javnih i državnih službi ukinut dodatak za staž od 4, 8 i 10 posto, i zato traže ostavke ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića i ravnatelja HZMO-a Srećka Vukovića.

ZAGREB - Otvorenje Šestog hrvatskog žrtvoslovnog kongresa koji se do 16. lipnja održava pod visokim pokroviteljstvom sisačkog biskupa mons. Vlade Košića, koji će i otvoriti kongres (16 sati, muzej Mimara, Rooseveltov trg 5). Na kongresu će, uz ostale predavače, govoriti predsjednik Hrvatskoga žrtvoslovnog društva dr. Zvonimir Šeparović i fra Miljenko Mića Stojić.

SPLIT - U sklopu Dana otvorenih vrata, u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH i Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus, održava se javna rasprava "Otvoreno i odgovorno protiv korupcije" (od 10 do 13 sati, Gradska knjižnica Marka Marulića, Ulica Slobode 2). Svrha rasprave je otvoriti dijalog o utjecaju organizacija civilnoga društva u borbi protiv korupcije u Hrvatskoj i važnosti suradnje s tijelima javne vlasti u izgradnji transparentnog i odgovornog sustava upravljanja. Na raspravi će sudjelovati Neda Milišić Buklijaš iz Udruge za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda - Cenzura Plus, zamjenica ravnatelja Ureda Vlade RH za udruge Vesna Lendić Kasalo, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković, Mirela Jakić iz Ministarstva pravosuđa, Tatjana Čorlija Milivojević iz Ministarstva uprave, Enes Ćerimagić iz Zelene Akcije, Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije i Mario Bajkuša iz Forums za slobodu odgoja.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Tomislav Rubić

popodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙