FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpora HZSN-a grčkim kolegama

ZAGREB, 12. lipnja 2013. (Hina) - Najjača kontinantalna sekcija Svjetske udruge sportskih novinara (AIPS Europa) uputila je danas apel za pomoć djelatnicima grčke nacionalne televizije kojeg je podržao i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN).

"Grčka Vlada odlučila je jučer ugasiti ERT (grčku nacionalnu televiziju) pa je od noći s utorka na srijedu signal te nacionalne kuće pretvoren u – crnilo, a 2656 ljudi doslovce je preko noći ostalo bez radnih mjesta. Među njima je i 250 kolega koja su radila na tri sportska kanala", kazao je predsjednik HZSN i član Izvršnog odbora AIPS-a Jura Ozmec, koji je izrazio zabrinutost da se "ova pošast" ne proširi Europom.

Po njegovim riječima gčka Vlada je predvidjela obnoviti nacionalnu TV kuću, ali u smanjenom obujmu i s daleko manjim brojem ljudi, ali o tome nije izvijestila zaposlene.

"HZSN podupire akciju AIPS Europe i solidarizira se s grčkim kolegama, ne samo novinarima i ne samo u sportskim odjelima ERT-a, već sa svima koji su doslovce preko noći ostali bez posla, te podupiremo svaku akciju koja će razriješiti krizu u grčkom javnom nacionalnom glasilu, jedinom koji brine o javnosti i nepristranom izvještavanju", kaže se u priopćenju HZSN-a .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙