FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kabul: U napadu pred Vrhovnim sudom 15 ubijenih

KABUL , 11. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Talibanski pobunjenici u utorak su napali jedan od simbola afganistanske vlade, kabulski Vrhovni sud, počinivši ondje samoubilački napad u kojemu je smrtno stradalo najmanje 15 ljudi, a 40 ih je ranjeno, izvijestile su vlasti.

Napadač samoubojica zabio se automobilom punim eksploziva u autobus u kojemu su se nalazili brojni zaposlenici suda. Napad se dogodio u trenutku kada je većina zaposlenih izašla iz ureda, rekao je šef kriminalističkog odjela u afganistanskom ministarstvu unutarnjih poslova Mohamad Zahir.

"Ubijeno je najmanje 15 osoba, a 40 ih je ranjeno. Žrtve su većinom zaposlenici suda. Svi su civili, a među njima su i dvije žene", rekao je Zahir.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani. "Današnji je napad upozorenje" sucima, stoji u poruci pobunjenika. Oni odbacuju bilo kakav sudski sustav koji djeluje po uzoru na zapadnjačke te poštuju samo šerijatski zakon. "Borci za islam neće tolerirati činjenicu da svojim odlukama tiraniziraju i zastrašuju naše sugrađane, osuđujući ih na smrt", stoji u poruci talibana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙