FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: obrana od poplava za sada bez posebnih problema

OSIJEK, 9. lipnja 2013.(Hina) - Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić izjavio je danas u Osijeku kako se mjere obrane od poplave poduzimaju prema predviđenim planovima i za sada nema nikakvih posebnih problema.

Nakon sjednice županijskoga Stožera zaštite i spašavanja Šišljagić je kazao kako su sve službe stavljene u stanje pune pripravnosti, djelatnici Hrvatskih voda i policije redovito nadziru sve nasipe, na kojima nisu zamijećeni nikavi problemi, vezano za njihovu izdržljivost.

Izvijestio je kako će na raspolaganju ukupno biti 350 tisuća vreća s pijeskom, koje će se isporučivati prema procjenama općinskih načelnika na ugroženom području i Hrvatskih voda. Dodao je kako je, bude li potrebno, sve pripremljeno i za evakuaciju stanovništva, uključujući i objekte za smještaj, a u slučaju potrebe, osiguran je i dovoz pitke vode pa i prehrana za stanovništvo na potencijalno ugroženim područjima. Mislimo da do toga neće doći, ali moramo misliti na sve, s obzirom na vijesti iz susjednih zemalja, poručio je Šišljagić.

Zamjenik glavnog rukovoditelja obrane od poplava Hrvatskih voda za sliv Drave i Dunava Igor Biglbauer kazao je kako se kod Osijeka očekuje vodostaj Drave od 505 centimetara, zbog čega će se rijeka izliti na lijevu obalu, ali se, kako kaže, neće dogoditi ništa što bi ugrozilo obližnja prigradska naselja Tvrđavicu i Podravlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙