FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NHL: Patrick Kane odveo Chicago u finale

CHICAGO, 9. lipnja 2013. (Hina) - Hokejaši Chicago Blackhawksa plasirali su se veliko finale NHL lige nakon što su na domaćem terenu poslije dva produžetka svladali branitelje naslova Los Angeles Kingse sa 4-3. Tako je Chicago u finalu Zapada slavio sa 4-1 u pobjedama, te će za Stanley Cup igrati protiv Bostona Bruinsa, koji su na Istoku eliminirali Pittsburgh Penguinse sa 4-0 u pobjedama.

Chicago je u prvoj trećini poveo 2-0 golovima Duncana Keitha (03:42) i Patricka Kanea (05:59), ali je Los Angeles uspio poravnati. Prvo je u drugoj trećini zabio Dwight King (29:28), a početkom zadnje trećine Slovenac Anže Kopitar (43:34) pogađa za 2-2.

Chicago ponovno vodi četiri minute prije kraja, a strijelac za 3-2 opet je bio Patrick Kane (56:08). I kad su domaći navijači već počeli slaviti 10 sekundi prije isteka utakmice Mike Richards (59:50) zabija za 3-3, pa se je moralo u produžetke. Prvi produžetak nije dao pobjednika, a potom junak utakmice Patrick Kane postiže svoj treći gol na susretu osam minuta i 20 sekundi prije isteka drugog produžetka, i time donosi pobjedu Chicagu 4-3.

Chicago je posljednji puta bio prvak 2010., a Boston 2011. godine. U svojim vitrinama Boston ima šest naslova prvaka NHL-a, a Chicago četiri.

Prva utakmica finala doigravanja (igra se na četiri pobjede) na rasporedu je 12. lipnja u Chicagu.

Raspored utakmica finala doigravanja hokejaške NHL lige:

12. lipnja: Chicago - Boston

15. lipnja: Chicago - Boston

17. lipnja: Boston - Chicago

19. lipnja: Boston - Chicago

22. lipnja: Chicago - Boston (ako bude potrebno)

24. lipnja: Boston - Chicago (ako bude potrebno)

26. lipnja: Chicago - Boston (ako bude potrebno)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙