FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljeni Dani sv. Vida u Rijeci

RIJEKA , 7. lipnja 2013. (Hina) - Središnju misu povodom blagdana svetoga Vida, zaštitnika Rijeke, 15. lipnja, predvodit će prvi put porečko-pulski biskup Dražen Kutleša, najavljeno je danas na konferenciji za novinstvo.

Misa će se održati na Trgu Riječke rezolucije u 18 sati a prethodit će joj procesija Korzom od katedrale sv. Vida. Istoga dana će misu u katedrali u 11 sati predvoditi riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Večer uoči blagdana, 14. lipnja, održat će se Vidfest, festival popularne duhovne glazbe na kojem će sudjelovati 12 izvođača iz cijele Hrvatske.

Dani svetoga Vida u organizaciji grada Rijeke počet će 12. lipnja iznošenjem zastave sv. Vida na Trgu Grivica. Priredit će se više koncerata, čitanja priča na Korzu, kazališne predstave u Gradskom kazalištu lutaka. U more ispred riječke luke će se položiti vijenac za sve pokojne Riječane, a na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske će se 14. lipnja organizirati tradicionalna gastro fešta u sklopu koje će se građanima dijeliti porcije liganja na mornarski, palente i štrudle.

Od sportskih manifestacija se izdvaja regata Fiumanka koja će se održati 15. lipnja u Riječkom zaljevu. Ove godine će se u sklopu Fiumanke prvi put organizirati Europska medijska jedriličarska regata na kojoj će sudjelovati predstavnici medijskih kuća iz europskih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙