FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dopingiran bodybuilder Goran Juranić

ZAGREB, 7. lipnja 2013. (Hina) - Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) pokrenuo je stegovni postupak protiv bodybuildera Gorana Juranića koji je na prvenstvu Hrvatske u body buildingu i fitnessu, održanom 27. travnja 2013. u Zadru, bio pozitivan na hidroklorotiazid, amilorid i kanrenon (kategorija S5. diuretici i ostala maskirna sredstva iz Popisa zabranjenih sredstava).

"Testiranje su proveli dopinški kontrolori Službe antidopinga Hrvatskoga zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA), a analizu uzorka laboratorij iz austrijskog Seibersdorfa.

HZTA je 22. svibnja primila obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu te je o njemu izvijestila Gorana Juranića, Hrvatski body building savez, Hrvatski olimpijski odbor, IBBF i WADA-u.

Sportaš je imao pravo da do 3. lipnja 2013. zatraži analizu uzorka B. Kako to nije učinio, a niti se je o nastalom slučaju očitovao, smatra se da se je odrekao analize uzorka B.

Razvidno je da se radi o mogućem kršenju Pravila za borbu protiv dopinga HZTA zbog čega je Služba antidopinga HZTA inicirala stegovni postupak", stoji u priopćenju HZTA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙