FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stoičkov preuzima sofijski CSKA

SOFIJA, 6. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Legendarni bugarski nogometaš Hristo Stoičkov postat će novim trenerom sofijskog CSKA, potvrdio je u srijedu bugarskoj državnoj televiziji BNT vlasnik najpoznatijeg bugarskog kluba Dimitar Borisov.

"Postigli smo dogovor s Hristom i on će potpisati ugovor nakon što se vrati iz SAD, gdje je u privatnom posjetu", izjavio je Borisov za BNT. Ta je najava izazvala iznenađenje jer je Stoičkov još prije nekoliko dana tvrdio da će i dalje ostati za kormilom Litexa Loveč, s kojim je sezonu završio na petom mjestu.

CSKA, koji je osvojio rekordnu 31 titulu bugarskog prvaka, zadnjih se godina bori za povratak na staze stare slave jer nije uspio osvojiti prvenstvo od 2008., a proteklu je sezonu završio kao treći, s devet bodova zaostatka za Ludogorecom.

Stoičkov je osamdesetih godina prošlog stoljeća igrao za CSKA s kojim je osvojio tri naslova prvaka i četiri nacionalna kupa, da bi početkom devedesetih postao dijelom Barcelonina "Dream Teama", koji je vodio Johan Cruyff, i osvojio četiri naslova prvaka Španjolske.

Stoičkov je u 83 utakmice za bugarsku izabranu vrstu postigao 37 golova, a najveći reprezentativni uspjeh mu je polufinale Svjetskog prvenstva u SAD-u 1994. godine. Iste je godine proglašen europskim nogometašem godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙