FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jemen napao al Kaedu, 11 mrtvih

ADEN, 5. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Najmanje je jedanaest ljudi poginulo u ofenzivi jemenske vojske na borce al Kaede u gradu na istoku zemlje, službeno je objavljeno.

Ti pripadnici al Kaede bili su najavili da kane osnovati islamističku državu u Gail Bavaziru, četvrtome gradu pokrajine Hadramuta.

Jemenski vojni izvor kaže da su poginula najmanje trojica vojnika i najmanje sedam pobunjenika. Borili su se kraj Gail Bavazira, sjeverno od al-Mukale, glavnoga grada Hadramuta.

No jemensko ministarstvo obrane objavilo je da je poginuo samo jedan časnik, a da su ranjena petorica vojnika koji su u borbama imali potporu tenkova i helikoptera. Ministarstvo tvrdi da su poginula sedmorica gerilaca. Stanovnici kažu da je poginuo i jedan civil, putnik u autobusu koji se našao u pucnjavi.

Jemenske se vlasti bore protiv islamističkog ustanka, separatističkog pokreta na jugu te brojnih napada na vladine objekte i pripadnike snaga sigurnosti.

Neredi u Jemenu uznemirili su i susjednu Saudijsku Arabiju, glavnog svjetskog izvoznika nafte, a i Sjedinjene Države kojima je Jemen važan u borbi protiv al Kaede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙