FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reprezentacija Hrvatskih svećenika u Karlovcu

KARLOVAC, 5. lipnja 2013. (Hina) - Revijom pogodaka, lijepih driblinga, atraktivnih obrana i primjerenom požrtvovnošću obilovala je današnja malonogometna utakmica između nogometne reprezentacije Hrvatskih svećenika i veterana NK Karlovca, koja je završila prijateljskim rezultatom 3:3.

Đakon Marijan Spehnjak, povjerenik za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije, ujedno i najbolji pojedinac današnje utakmice, kazao je da je u Karlovcu, zahvaljujući i plodnoj suradnji s dekanom Karlovačkog dekanata Norbertom Ivanom Koprivecom, vrlo razgranat pastoralni program. Treću godinu zaredom druženjem karlovačkih sportaša s njihovim gostima obilježava se kraj sportske sezone. Za razliku od prethodnih dviju godina kad su u Karlovac na druženje s domaćim sportašima dolazili vrhunski sportaši i reprezentativci, đakon Spehnjak je u dogovoru s domaćim organizatorima okupio hrvatsku svećenićku reprezentaciju i doveo je na odigravanje prijateljskog susreta s veteranima bivšega drugoligaša NK Karlovca u dvorni Osnovne škole Grabrik.

"Možda u javnosti i nije toliko poznato, no svećenićka reprezentacija Hrvatske vjerojatno je najtrofejnija reprezentacija u Hrvatskom nogometnom savezu, jer imamo dva zlata, tri srebra i brončan odličje s europskih prvenstava. Stalo nam je do toga, jer sport je također vrlo važan vid djelovanja našeg pastorala", kazao je đakon Spehnjak, koji se prije svećenićkog zaređenja profesionalno bavio nogometom u Hrvatskoj i Austriji.

Nakon utakmice, sudionici današnjeg sportskog druženja pristustvovali su misi zahvalnici karlovačkih sportaša koju je u crkvi Presvetog srca Isusovog složio moderator Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu msgr. Nedeljko Pintarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙