FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran čestita sirijskoj vojsci i narodu na Qusairu

TEHERAN, 5. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Iran je "čestitao sirijskoj vojsci i narodu" na pobjedi na "teritoriju" Qusaira, izvijestila je u srijedu službena novinska agencija Irna citirajući zamjenika ministra vanjskih poslova Hoseina Amira Abdolahiana.

Teheran "čestita na pobjedi sirijske vojske i naroda protiv sunitskih ekstremista u gradu Qusairu", kazao je Amir Abdolahian.

Reakcija je to na osvajanje tog strateškog grada na sjeverozapadu Sirije koji je u srijedu pao u ruke vojske nakon dvotjedne ofenzive uz pomoć šijitskog Hezbolaha.

"Neke strane nastavljaju slati oružje i podržavaju terorističke akcije u Siriji", optužio je iranski dužnosnik. Te strane "su odgovorne za pokolje i razaranja u Siriji i mora im se suditi za ratne zločine", kazao je on, aludirajući na neke zapadne i arapske zemlje te Tursku koje podržavaju sirijski ustanak.

Sirijska vojska objavila je u srijedu da nadzire "cjelokupni" grad Qusair, uporište ustanika unazad više od godinu dana. Po završetku ofenzive od gotovo tri tjedna, "vojska je ponovno uspostavila sigurnost u cijelom gradu Qusairu", objavila je službena agencija Sana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙