FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodne radionice u Kopačkom ritu o zaštiti Dunava

OSIJEK, 4. lipnja 2013.(Hina) - U Parku prirode Kopački rit danas je počela trodnevna međunarodna radionica o zaštiti Dunava i njegovih pritoka te orla štekavca i crne topole, u organizaciji javne ustanove Park prirode Kopački rit i Nacionalnog parka Dunav-Drava iz Mađarske.

Ravnatelj Parka prirode Damir Opačić kazao je kako je riječ o projektu Danubeparks Step 2.0. koji se financira sredstvima EU, a Kopačkom ritu je na raspolaganju 109.000 eura.

Projekt se temelji na prekograničnoj suradnji u zaštiti Dunava i svih njegovih pritoka, kao i poplavnih područja oko Dunava, a sastoji se od šest dijelova.

Opačić je istaknuo kako je važan dio projekta i proučavanje te zaštita orla štekavca i crne topole, koji su indikatori stanja prirode u zaštićenim parkovima.

Projekt se odnosi na 14 zaštićenih parkova prirode, - uz Kopački rit u Hrvatskoj i na zaštićene parkove u Njemačkoj, Austriji, Slovačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Bugarskoj i Rumunjskoj.

Na međunarodnim radionicama koje se danas održavaju u Kopačkom ritu sudjeluju predstavnici svih 14 zaštićenih parkova iz spomenutih država. Radionice će se sutra održavati u mađarskom Nacionalnom parku Dunav-Drava, a nakon toga, 6. lipnja, opet u Kopačkom ritu.

Nakon predstavljanja programa međunarodnih radionica i cjelokupnog projekta u prijemnom centru javne ustanove Park prirode Kopački rit, sudionici će danas Dravom iz Osijeka doći do Dunava u Batini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙