FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stipić: sindikat Preporod neće potpisati sporazum s Vladom

RIJEKA, 4. lipnja 2013. (Hina) - Predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod Željko Stipić poručio je danas da Preporod neće potpisati predloženi sporazum o promjeni visine plaće zaposlenih u državnim i javnim službama, jer "nije na prodaju i s njim se ne može trgovati".

Stipić je na konferenciji za novinare podsjetio kako je jučer održan sastanak s Vladom na kojem je sindikatima ponuđen sporazum kojim se uređuje povećanje plaća nakon završetka krize, čime bi se riješilo pitanje smanjenja bruto plaća za 3 posto.

Prijedlog da će se tih 3 posto vratiti kada BDP dođe na razinu 2008. nije prihvatljiv i Preporod to neće potpisati, posebice zato jer je sporazum pisan po matrici četiri slična, ranijih godina potpisana sporazuma.

To je "futuristički manifest", koji sada ne nudi ništa, ni 5 kuna, nego u budućnosti, i tako se već godinama kupuje socijalni mir, rekao je Stipić. Radi se o "odgođenom sindikalizmu" a u tu matricu, "koju je stvorio Vilim Ribić, zajedno sa Ivom Sanaderom i Jadrankom Kosor, sada je upao i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić".

Dodao je da sindikati koji će potpisati sporazum ništa ne traže, niti im Vlada želi išta dati, pa je sve to žalosno. "Jesam za borbu, da se borimo za sebe, ali ne preko nečijih leđa, osobito ne preko leđa učenika", kazao je Stipić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙