FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: na početku tjedna porasla potražnja

ZAGREB, 3. lipnja 2013. (Hina) - Na početku tjedna, na Tržištu novca potražnja je danas znatno porasla i nije u potpunosti podmirena unatoč i više nego dostatnoj ponudi, jer su tražioci pozajmica bili spremni plaćati tek minimalnu kamatnu stopu.

Ukupno je danas prijavljeno 205,28 milijuna kuna potražnje, što je gotovo 150 posto više nego krajem prošloga tjedna.

Istodobno, ponuda je dosegnula 375,28 milijuna kuna te je bila 28,3 posto viša.

Najviše je ugovoreno prekonoćnih pozajmica, 101,51 milijun kuna, po kamatnoj stopi od 0,23 posto, što je 0,01 postotni bod manje nego u petak.

Ugovoreno je i 71,02 milijuna kuna pozajmica s rokom vraćanja za mjesec dana, po prosječnoj kamati od 2 posto.

Ujedno, plasirano je i 2,75 milijuna kuna pozajmica s rokom vraćanja za tjedan dana, po kamatnoj stopi od 2,75 posto, ili 1,75 postotnih bodova manje nego u petak.

Ukupni promet na tržištu danas je dosegnuo 175,28 milijuna kuna, dok je prosječna kamatna stopa bila 0,96 posto, što je 0,21 postotni bod više nego krajem prošloga tjedna.

„Potražnja za pozajmicama danas je porasla, međutim tražioci pozajmica spremni su bili platiti tek minimalnu kamatnu stopu. Tako je prosječna prekonoćna stopa iznosila 0,23 posto, dok je dnevna kamatna stopa bila 0,96 posto i to zbog ugovorenih plasmana na dulje rokove. Potražnja nije u potpunosti podmirena zbog limita sudionika“, navodi se u priopćenju Tržišta novca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙