FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu sutra Dan ljubaznosti u prometu

ZAGREB, 3. lipnja 2013. (Hina) - Zagrebačka policija u suradnji s gradskom Turističkom zajednicom, Auto klubom Siget i Školom za cestovni promet sutra, sedamnaesti put zaredom, organizira akciju "Dan ljubaznosti u prometu" kojom se vozače potiče da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima.

Cilj akcije je poticanje tolerantnijih odnosa vozača i pješaka, odnosno povećanje osjećaja sigurnosti u zagrebačkom prometu, kažu u policiji.

Rezultati prošlogodišnje akcije su da je od ukupno 18.048 evidentiranih vozača njih 64,03 posto propustilo pješake čime je smanjen broj savjesnih vozača u odnosu na 2012. za 0,18 posto.

U utorak od 10 do 14 sati šezdesetak učenika Škole za cestovni promet na dvadeset pješačkih prijelaza u Zagrebu nadzirat će poštivanje prednosti pješaka na pješačkim prijelazima. Na posebnim obrascima bilježit će se registarske oznake savjesnih vozača, od kojih će 10 biti nagrađeni.

Podjela nagrada održat će se u utorak, 18. lipnja u 12 sati u prostorijama AK Siget, a dodjeljuju ih Turistička zajednica Grada Zagreba i Autoklub Siget.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙