FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koprivnica za gradonačelnicu izabrala SDP-ovu Vesnu Želježnjak

KOPRIVNICA, 2. lipnja 2013. (Hina) - SDP-ova kandidatkinja Vesna Želježnjak, koja je uz potporu HNS-a, HSU-a i HSLS-a, osvojila 60,95 posto glasova i postala gradonačelnica Koprivnice, večeras je izjavila kako je za nju pobjeda bila očekivana, jedino joj je žao to građani nisu u većem broju izašli na birališta.

Njen protukandidat, član HDZ-a, Ernest Forjan, uz podršku HSS-a, HSP-a dr. A.S. i SU-a prema još uvijek neslužbenim rezultatima, skupio je 36,19 posto glasova.

Želježnjak je tijekom davanja izjava novinarima zahvalila svom protukandidatu na korektnoj i fer kampanji, kako kaže, bez i jednog incidenta i ekscesa.

"Nastavit ćemo kao i proteklih 12 godina, otkako je u gradu SDP na vlasti, raditi za dobrobit stanovnika Koprivnice. Ovom prilikom zahvalila bi svima koji su izašli na birališta, bez obzira za koga su glasali", izjavila je Želježnjak koja je od odlaska Zvonimira Mršića s gradonačelničke pozicije u Upravu Podravke obnašala funkciju vršiteljice dužnosti gradonačelnice.

Na novinarski upit koji će joj biti prvi potez u novom mandatu, Želježnjak je odgovorila da će nastaviti s radom tamo gdje je stala.

Iz suprotnog političkog tabora pobjednici je prvi došao čestitati župan Darko Koren (HSS), a nedugo nakon toga u prostorijama SDP-a pojavio se i njen protukandidat Ernest Forjan.

Čestitam Vesni i svim prisutnima na osvojenoj pobjedi. Volju birača treba poštivati. Ostaje nam da svi zajedno konstruktivno radimo za dobrobit i bolji život naših sugrađana. Mi ćemo kao oporba pozitivne prijedloge podržati, a vjerujem da ćemo eventualne nesuglasice prevladati zajedničkim rješenjem, izjavio je Forjan pred SDP-ovim auditorijem te je i on potvrdio kako je kampanja protekla u demokratskom ozračju.

U Koprivničko-križevačkoj županiji u drugom izbornom krugu biralo se i u ostala dva grada. U Križevcima je s 64,23 posto glasova pobijedio predsjednik HSS-a Branko Hrg, koji se za gradonačelničku poziciju borio s SDP-ovom Marijom Vukobratović kojoj je pripalo 34,74 posto glasova.

Možda najveće iznenađenje ovih izbora u Podravini i Prigorju jest pobjeda Željka Lackovića, kandidata grupe birača, koji je s 65,42 posto glasova došao do gradonačelničke funkcije u Đurđevcu. Njegov protukandidat HDZ-ov Vlado Rep uspio je pridobiti povjerenje 33,13 posto birača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙