FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Divlje ljeto" u zagrebačkom ZOO-u

ZAGREB, 31. svibnja 2013. (Hina) - Zagrebački Zoološki vrt tijekom ljetnih praznika za djecu od završenog drugog do završenog šestog razreda osnovne škole organizira program pod nazivom "Divlje ljeto u Zoo vrtu".

Upisi počinju u ponedjeljak, 3. lipnja, a ugledajući se na slavne istraživače osnovnoškolci će tijekom petodnevnog programa razotkrivati svijet biljaka i životinja, priopćio je danas ZOO.

"Divlje ljeto u Zoo vrtu" održat će se tijekom ljetnih praznika - počet će 17. lipnja, a završit će 30. kolovoza. Djeca će u zagrebačkom Zoološkom vrtu biti šest sati dnevno, od ponedjeljka do petka. Program će se održavati u dvije smjene – prva će početi u 8, a druga u 14 sati. Svaka skupina će imati između 10 i 24 polaznika, a vodit će je po dva edukatora.

"Program je osmišljen tako da u najmlađima rasplamsa istraživačku strast. Mnogi od njih će se u Zoološkom vrtu prvi put susresti s istraživačkom opremom i znanstvenim metodama, pa će uz vodstvo edukatora zakoračiti u nezaboravnu avanturu. Njihova će im znatiželja otkriti davno izumrle životinje, a jedinstven pogled u svijet kukaca i ostalih sićušnih životinja, dat će im istraživanje koje uključuje posebne minijaturne zamke. Sve životinje ulovljene u te zamke pomno će se pregledati, a potom pustiti natrag u prirodu. Jezero će pak istraživati iz čamca", navodi ZOO u priopćenju.

Što sve rade timaritelji, dodaju, mališani će moći doznati iz prve ruke. Čak štoviše, i sami će naučiti što znači briga za životinje. U sklopu obogaćivanja životnog prostora stanovnika ZOO-a izrađivat će im hranilice i igračke, a mnogo će korisnih stvari naučiti i o brizi za vlastite kućne ljubimce.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙