FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UHBDR: sramna presuda

ZAGREB, 29. svibnja 2013. (Hina) - Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR) priopćila je da je ogorčena nepravomoćnom presudom šestorici bivših dužnosnika Herceg-Bosne, posebno dijelom optužbe koji se odnosi na sudjelovanje u zločinačkom pothvatu, koju smatra sramnom presudom šestorici hrvatskih junaka.

"To je monstruozna optužba, tim prije kad se zna da je Republika Herceg–Bosna već odavno prestala postojati, a da s druge pak strane ne da se radi o brisanju s ovih prostora Republike Srpske, već se sve čini da ona, koja je nastala na krvi, protjerivanju na desetine tisuća nevinih Hrvata, svakim danom sve više jača, tako da je samo pitanje vremena kada će se i stvarno pripojiti Republici Srbiji", stoji u večerašnjem priopćenju za medije koje potpisuje predsjednik Udruge Mladen Pavković.

Sud bi bio vjerodostojan da je u isto vrijeme sudio i najviše predstavnike, ratne zločince Republike Srpske, ali za nešto takvoga nema političke volje, ističe se nadalje u priopćenju.

UHBDR traži da se sada, kad su osuđeni najvišu dužnosnici nepostojeće Republike Herceg-Bosne, po istom postupku u Hrvatskoj počne suditi svim ratnim zločincima koji su ubijali i rušili Vukovar, Pakrac, Škabrnju i još niz drugih gradova i mjesta.

Ocjenjuje se kako je Hrvatska premalo učinila kako bi se dokazala prava istina, te traži da se "jasno i glasno kaže i razjasni tko je u hrvatskom Domovinskome ratu bio agresor, a tko žrtva i tko je kome 1991. 'prvi ušao u dvorište'", kao i kada će se Hrvati koji su protjerani iz RS vratiti svojim domovima, odnosno kada će dobiti financijsku i inu naknadu za sva zla koja su im učinjena.

"Poslije izricanja te i takve sramne presude Hrvati više ne smiju šutjeti, a osobito ne oni koji su sudjelovali u Domovinskome ratu, koji su dali krv za Domovinu. Nema se tu što čekati pravomoćna presuda, pa tek onda kako neki kažu to će komentirati, jer tada će biti kasno, već se svi moramo odmah i danas ograditi od ove sramne presude, kao što su se od nje već ogradili i neki suci Haaškoga suda, koji se nisu složili sa obrazloženjem pa i izricanjem tako drastičnih kazni hrvatskim junacima", zaključuje u priopćenju UHBDR.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙