FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČAKOVEC: obilježen Dan grada

ČAKOVEC, 29. svibnja 2013. (Hina) - Svečanošću u čakovečkom Centru za kulturu obilježen je dan Grada Čakovca, a novoizabrani gradonačelnik Stjepan Kovač u svom je govoru istaknuo da će se sa svojom ekipom zalagati za stvaranje političkih okvire za gospodarsku, ali i kulturnu te naročito obrazovnu ekspanziju grada.

Naglasio je kako grad čine ljudi, a Čakovec je poznat po Zrinskima, Slavenskom, Punčecu, Bezerediju, Ladislavu Kralju i brojnima drugima koji su doprinijeli razvoju.

Hrvatska uskoro postaje članicom Europske unije, kojoj je i oduvijek pripadala, kazao je Kovač te izrazio želju da grad, ali i Međimurje u cjelini budu prepoznatljivi dio Europe.

Usprkos turbulentnim vremenima, beznađu i depresiji koji prevladavaju u okruženju, Kovač smatra kako zbog marljivih, radišnih i stručnih ljudi koji žive i rade u Čakovcu, cijelo društvo može ići naprijed.

U prigodi Dana grada Čakovca dodijeljena su najviša gradska priznanja. Dobitnici Zlatne plakete “Grb Grada Čakovca” su Mira Kermek Sredanović iz Čakovca za doprinos razvitku kulture, obrazovanja i brizi za mlade, čakovečka prehrambena tvrtka “Vajda”, koja u kontinuitetu posluje 101 godinu te Dobrovoljno vatrogasno društvo Žiškovec za kvalitetan rad, provođenje preventivnih akcija i edukativno djelovanje.

U ime nagrađenih zahvalio je predsjednik DVD-a Žiškovec Radovan Zadravec istaknuvši da je nagrada poticaj za još bolji rad na promociji Čakovca. Branku Šalamonu, gradonačelniku Čakovca posljednjih 12 godina uručen je prigodan poklon.

Dan Grada obilježava se kao uspomena na darovnicu Juraja IV. Zrinskog iz 1579. godine, kojom je Čakovec postao slobodno trgovišće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙