FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na vojnom poligonu kod Slunja uništeno streljivo i eksplozivi

ZAGREB, 29. svibnja 2013. (Hina) - Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" kod Slunja policija je uz logističku i sanitetsku potporu Hrvatske vojske ovog tjedna kontroliranim eksplozijama uništila oko 40.000 komada neispravnog pješačkog i lovačkog streljiva te oko 700 komada raznih eksplozivnih sredstava, doznaje se u MUP-u.

Uništavanje se provodilo u utorak i srijedu, a među uništenim eksplozivnim sredstvima bilo je tromblonskih mina, minobacačkih granata, ručnih bombi, protuoklopnih mina i raketa ručnih raketnih bacača.

S obzirom da je i dalje u tijeku akcija "Manje oružja-manje tragedija" u policiji pozivaju sve koji još uvijek skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

U policiji napominju da vlasnici oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da predaju najave u postaji ili na broj 192.

"Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način", kažu u MUP-u.

Podsjećaju da je dragovoljna predaja oružja vremenski neograničena te da se dodatne informacije mogu dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙