FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štimac: Umjesto utakmice sa Zrinjskim otvoreni trening u Širokome Brijegu

MEĐUGORJE, 28. svibnja 2013. (Hina) - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac izjavio je u ponedjeljak navečer na konferenciji za novinare u Međugorju da će prvi dio šestodnevnih priprema u ovome poznatom marijanskom središtu za kvalifikacijski susret sa Škotskom proteći u laganijem tempu jer su igrači pred završetkom sezone, te je izrazio žaljenje zbog odluke UEFA-e da se ne odigra prijateljski susret s mostarskim Zrinjskim koji bi mu odagnao određene dvojbe za početni sastav. Štimac je umjesto nogometnog susreta najavio održavanje otvorenog treninga u Širokome Brijegu kojemu će moći nazočiti navijači "vatrenih" u Hercegovini te se družiti sa igračima.

"Naš program priprema za Škotsku bit će vrlo ležeran ovih šest dana u Međugorju. Imamo sve uvjete koje naša reprezentacija treba imati tijekom priprema i to ćemo iskoristiti. Stoga nam je želja regenerirati igrače, pa će koncept rada biti opuštanje zajedno sa trenažnim radom i procesom pripreme za Škotsku”, rekao je Štimac na konferenciji pred velikim brojem okupljenih novinara koji prate pripreme koje su započele danas.

U Međugorju neće biti dosta standardnih reprezentativaca počevši od Srne, Modrića, Mandžukića, dok će se Olić, Vukojević i Eduardo priključiti sastavu u srijedu.

"Veliki nam je problem termin. On je uistinu nezgodan. Neki igrači su klupsku sezonu završili 15., neki 26. svibnja, a zadnja grupa završit će 2. lipnja. Sigurno da je teško svim izbornicima, ne samo meni, pripremati ekipe za utakmice koje nekima život znače. Ali, ne možemo birati", istaknuo je hrvatski izbornik koji vjeruje da će boravak u ovome mjestu i pripreme biti pun pogodak.

Izrazio je žaljenje i nezadovoljstvo što se neće odigrati prijateljski susret s prvoligašom Zrinjskim u Mostaru što je u dopisu zatražila UEFA.

"Mislio sam da nogomet spaja ljude i širi ljubav, ali izgleda da nije tako. Ne znam zašto i tko je kriv. Nadam se da će se u što skorije vrijeme gostovanje dogoditi", rekao je Štimac navodeći da se preporuka UEFA-e mora poštovati. Dodao je da je na toj utakmici htio isprobati određene kombinacije i razriješiti dvojbe, no da će to pokušati utvrditi tijekom priprema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙