FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 24. svibnja

ZAGREB, 23. svibnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 24. svibnja:

OXFORD - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović na sveučilištu u Oxfordu drži predavanje "Hrvatska vanjska politika: EU i jugoistočna Europa".

DUBLIN - Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će u Dublinu na konferenciji "10 godina nakon Soluna". Cilj konferencije koju organizira irsko predsjedništvo EU-a osvrtanje je na napredak učinjen posljednjih deset godina, na zapreke, ali i izglede za završetak projekta proširenja, kao i na promjene u europskoj politici prema proširenju uopće, a posebice prema zapadnom Balkanu. Irsko predsjedanje poklapa se s 10. godišnjicom summita EU-zapadni Balkan u grčkom Solunu, kada je usvojena i Solunska agenda u kojoj su šefovi država i vlada EU-a ponudili "nedvojbenu potporu" europskim izgledima zemljama spomenute regije, naglašavajući da je "budućnost Balkana unutar Europske unije". Ministrica će se na marginama konferencije sastati s irskim kolegom Eamonom Gilmoreom i europskim povjerenikom za proširenje Štefanom Fueleom, povjerenikom EK za proširenje i politiku susjedstva s kojima će razgovarati o skorom hrvatskom punopravnom članstvu u Europskoj uniji.

NAYPYIDAW - Japanski premijer Shinzo Abe dolazi dolazi u posjet Mianmaru, u svrhu promicanja gospodarskih odnosa između dviju zemalja. Mianmar je u ožujku 2011., nakon odlaska vojne hutne, započeo sa sveobuhvatnim političkim i gospodarskim reformama, a mianmarski predsjednik Thein Sein je nedavno boravio u povijesnom posjetu SAD-u.

Dežurni urednici:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Srđan Baković

Večer : Ivo Lovrić

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙