FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skok neto dobiti kineskog Lenova

PEKING, 23. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Kineski proizvođač računala Lenovo izvijestio je u četvrtak o 34-postotnom skoku neto dobiti u svojoj poslovnoj godini unatoč usporavanju na tržištu osobnih računala.

Neto dobit u financijskoj godini koja je završila 31. ožujka iznosila je 635,15 milijuna dolara. Prihodi su uvećani 14,5 posto, na 33,87 milijardi dolara.

Drugi po veličini u svijetu proizvođač osobnih računala povećao je udio u svjetskom tržištu nauštrb vodećeg na ljestvici, američkog Hewlett-Packarda. Udio Lenova sada iznosi 15,5 posto.

Rezultate kineske tvrtke snažno je podupro sektor mobilnog interneta i onaj digitalnih kućnanskih aparata, te povećane isporuke 'pametnih' telefona.

"Odjel za osobna računala ponovo je zabilježio snažne rezultate, nadmašivši tržišta u svim geografskim segmentima", navodi se u priopćenju Lenova za hongkonšku burzu u čijoj su kotaciji uvrštene njegove dionice.

U Lenovu ističu da su zabilježili rast unatoč usporavanju na tržištu osobnih računala, koje se u odnosu na prethodnu godinu smanjilo osam posto. Na kineskom tržištu kompanija je ostvarila 43 posto ukupnih prihoda.

U studenom objavili su da su zauzeli vodeće mjesto u svijetu po broju prodanih osobnih i notebook računala, a obranili su poziciju kompanije s najvećim brojem prodanih osobnih računala na tržištima u razvoju, uključujući i Kinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙