FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Publici u BiH predstavljena izložba Picassovih djela iz Klovićevih dvora

SARAJEVO, 22. svibnja 2013.(Hina) - Izložbu remek-djela iz pariškog Muzeja Picasso, koja je postavljena u Zagrebu, do sada je vidjelo više od 57 tisuća posjetitelja i ona je već opravdala očekivanja organizatora, kazala je u utorak u Sarajevu ravnateljica galerije Klovićevi dvori Marina Viculin.

Predstavljajući bosanskohercegovačkoj publici reprezentativnu izložbu koja je ujedno zahtjevni međudržavni projekt Hrvatske i Francuske, Viculin je izjavila kako je zagrebačka izložba remek-djela Pabla Picassa jedinstvena prilika da se publici cijele regije približi stvaralački opus velikog umjetnika koji i danas, četiri desetljeća od njegove smrti, privlači veliku pozornost.

"Ono zbog čega je Picasso i danas toliko privlačan doista možemo doživjeti samo u izravnom kontaktu s njegovim djelima", kazala je Viculin na sarajevskoj promociji dodajući kako su organizatori veoma zadovoljni dosadašnjim odazivom publike.

Podsjetila je kako je Klovićevim dvorima do 7. srpnja publici dostupno 56 izabranih Picassovih slika i skulptura te pedesetak fotografija od kojih neke prikazuju samog slikara u različitim životnim razdobljima.

Galerija Klovićevi dvori izložbu Picassovih djela od ovog mjeseca predstavlja publici izvan Zagreba. Takva je prezentacija početkom mjeseca upriličena u Splitu, a potom u Mariboru, Ljubljani, Beogradu i Osijeku.

Prije Sarajeva predstavljanje je upriličeno i u Banjoj Luci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙