FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 22. svibnja

ZAGREB, 21. svibnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu 22. svibnja:

ZAGREB - Nakon stanke, zbog održavanja lokalnih izbora, nastavlja se zasjedanje Hrvatskog sabora. Zastupnike očekuje 30 neraspravljenih točaka, a vlada je u međuvremenu pripremila još 40 prijedloga, među kojima su i zakoni o strancima, trgovačkim društvima, eksploataciji ugljikovodika, suradnji Vlade i Hrvatskoga sabora, osobnoj iskaznici i drugi. Zastupnici će raspravljati o izmjenama zakona o nadzoru robe s dvojnom namjenom, kojima će se hrvatskim izvoznicima omogućiti korištenje Opće izvozne dozvole Europske unije, odnosno izvoz određene robe na određene destinacije bez izdavanja pojedinačne izvozne dozvole. Razmotrit će se i izmjene Zakona o trgovini, čime će se od 1. srpnja omogućiti izravna primjena Zajedničke trgovinske politike Europske unije (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka).

ZAGREB - Sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva, a na predloženom dnevnom redu je rasprava o zahtjevu za davanje odobrenja za pokretanje kaznenog postupka protiv saborskog zastupnika Željka Keruma te rasprava o početku obnašanja zastupničke dužnosti Gorana Marića, zamjenika nedavno preminulog zastupnika Branka Vukelića (9 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka, dvorana Stjepana Radića).

ZAGREB - Ustavni sud RH će na sjednici, među ostalim, raspravljati o tome je li Kurikulum zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama u skladu s Ustavom, međunarodnim aktima i zakonom (10 sati, Trg sv. Marka 4).

ZADAR - Okrugli stol o nacrtima tri nova zakona kojima Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja nastoji urediti područje prostornog uređenja, gradnje i inspekcijskog postupanja u sklopu sveobuhvatne reforme sustava i sređivanja stanja u prostoru. Prezentaciju će voditi ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak Taritaš (10 sati, Hrvatska gospodarska komora, Špire Brusine 16).

ŠIBENIK - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović provest će Međunarodni dan bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Nacionalnom parku Krka kako bi ukazao na važnost očuvanja prirode i prirodnih staništa. Učenici I. i IV. razreda OŠ Kistanje sudjelovat će u radionici "Mali čuvari prirode" u ispostavi JU "NP Krka" u Skradinu gdje će se djeci pridružiti ministar Zmajlović i ravnatelj parka Tonči Restović. Nakon druženja s djecom, razgledat će izložbu radova pristiglih na natječaj koji je bio raspisan za vrtiće i niže razrede osnovnih škola Šibensko-kninske županije (10 sati, Ispostava JU "NP Krka" u Skradinu).

SPLIT - Tiskovna konferenciju kandidata HDZ, HČSP, HSP –AS , HSLS, HDS i Blok umirovljenici zajedno za gradonačelnika grada Splita Vjekoslava Ivaniševića i kandidata HDZ, HČSP, HSP –AS , HSLS, HDS i Blok umirovljenici zajedno za župana Splitsko-dalmatinske županije Zlatka Ževrnje

(10,30 sati, HDZ-a SDŽ , Sinjska 2/3)

ZAGREB - Konferencija za novinare HSLS-a na kojoj će predsjednik Darinko Kosor predstaviti rezultate HSLS-a na lokalnim izborima na razini Hrvatske i Grada Zagreba. Na konferenciji za novinare sudjelovat će i potpredsjednik HSLS-a (iz Bjelovarsko-bilogorske županije) Dario Hrebak, načelnik općine Kanfanar koji je postigao najbolji rezultat u Hrvatskoj (93,9 posto) Sandro Jurman, najdugovječniji načelnik u Hrvatskoj (Donji Vidovec) u pet mandata Josip Grivec, ponovno izabrani gradonačelnik Gline Milan Bakšić, kandidat za župana Ličko-senjske županije Ante Franić (11 sati, HSLS, Zrinjevac 17/I).

ZAGREB - Konferencija za novinare Matice umirovljenika Hrvatske na kojoj će objaviti najnovije podatke iz analize o kretanju prosječnih mirovina u Republici Hrvatskoj i stavove o promjeni formule za usklađivanje mirovina. Rezultati analize pokazuju alarmantne podatke o niskim mirovinama te o zabrinjavajućem padu standarda umirovljenika. Novinarima će biti podijeljen materijal s preciznim podacima koji još nisu objavljivani, a bacaju novo svjetlo na kretanje mirovina u Hrvatskoj. Nakon što je, na prijedlog Matice, formirano Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe pri vladi, postignuta je načelna suglasnost da se "švicarska formula" ukida i uvede nova - promjenjiva formula koja bi mogla biti i trajnije rješenje jer bi se njome zaustavio daljnji pad vrijednosti preniskih mirovina, ističe Matica umirovljenika Hrvatske (11 sati, Matica umirovljenika Hrvatske, Preradovićeva 33/I).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 48. Međunarodne vrtne izložbe Floraart 2013., na kojoj će sudjelovati gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Milan Bandić (10 sati, jezero Bundek, sjeverna strana pored nasipa)

KARLOVAC - Tematska konferenciju Udruge inovatora Hrvatske i Udruge vitezova hrvatskog inovatorstva o osnivanju državne izvozne agencije. Uvodno izlaganje podnijet će direktor Mreže znanja i zamjenik predsjednika Udruge inovatora Hrvatske Domagoj Račić. Inovativno poduzetništvo treba postati motor gospodarskog i društvenog razvoja Hrvatske, poručuju organizatori skupa (13 sati, HS Produkt, Mirka Bogovića 7)

ZAGREB - Hrvatska radiotelevizija (HRT) - tema je tribine Novinarska srijeda na kojoj će, najavljeno je, biti otvorena mnoga pitanja među kojima i zašto se u pitanje dovode imenovanja novih ravnatelja te radijskih i televizijskih glavnih urednik te tko je najodgovorniji za trenutačnu situaciju na HRT-u. Nadalje se postavlja pitanje što je u sedam mjeseci mandata napravio ili nije napravio, a trebao je, glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman, na što sve upućuje "slučaj Rogošić" i mogu li se uzroci sadašnje situacije tražiti u novom Zakonu o HRT-u. O tome i mnogim drugim pitanjima će govoriti zamjenica izvršnog direktora GONG-a Jelena Berković, saborski zastupnik HNS-a, član saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Goran Beus Richembergh, novinarka i urednica na HTV-u, predsjednica Ogranka HND-a na HTV-u - Elizabeta Gojan, saborski zastupnik HDZ-a, član saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Jasen Mesić, predsjednica Programskog vijeća HRT-a Nina Obuljen, član Nadzornog odbora HRT-a Dražen Rajković i kolumnist 24 sata Tomislav Klauški (19 sati, Novinarski dom Perkovčeva 2)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙