FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odvjetnik Madunić odbacio tvrdnje Sanaderove obrane

ZAGREB, 21. svibnja 2013. (Hina) - Zagrebački odvjetnik Ante Madunić danas je odbacio tvrdnje Sanaderovog odvjetnika Čede Prodanovića da je "vezni igrač USKOK-a" jer je razgovor s USKOK-ovim tužiteljima preporučio navodnom autoru ugovora prema kojem je Marko Perković Thompson od HDZ-a dobio pola milijuna eura da ne nastupa niti za jednu drugu političku stranku.

"U odvjetništvu se od malih nogu uči da se ne ide na kolegu, kao što je on krenuo ovdje. A kada bih se ponašao kao on, upitao bih ga čemu vodi svjedoke USKOK-a kući, a poslije priča da nije glup kako bi ih nagovarao. Ja nikada nisam doveo svjedoka kući", kazao je Madunić.

Zagrebački poduzetnik Mario Jelinčić ustvrdio je na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, u slučaju Fimi media, da je na nagovor fratra Slavena Milanovića Litre sastavio ugovor prema kojem je Thompson primio pola milijuna eura da ne nastupa za HDZ-ovu konkurenciju.

Kazao je da ga je na svjedočenje u USKOK-u naputio njegov stari znanac Madunić koji zastupa bivšeg HDZ-ova rizničara i šefa carine Mladena Barišića. Osim što je ispričao da je isplatio pola milijuna eura Thompsonu Barišić je jedan od optuženika koji je teretio Sanadera i priznao da se novcem izvučenim preko agencije Fimi medije punio HDZ-ov crni fond.

Osim Barišića Madunić u drugom postupku brani Stjepana Fiolića koji je također teretio Sanadera ističući da mu je odnio 17 milijuna kuna provizije nakon što je vlada kupila njegovu poslovnu zgradu u Planinskoj ulici.

I dok Sanader sva svjedočenja protiv njega naziva lažima i konstrukcijama njegov odvjetnik danas je svog kolegu nazvao "veznim igračem" koji se sve češće pojavljuje kada netko "bez razloga i dokaza" odluči teretiti bivšeg premijera.

"Ovo je bilo ispod razine s njihove strane jer zaboravljaju da ja branim Barišića i Fiolića. On brani svoju stranku i ja nikada nisam rekao da je netko dobio malu kaznu, kao što on radi na raspravi. Želim i Sanaderu da prođe što bolje, možda čak i s oslobađajućom presudom", odgovorio je Madunić Prodanoviću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙