FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: građevinske dionice i dalje pod pritiskom

ZAGREB, 21. svibnja 2013. (Hina) - Uz vrlo slab promet, na Zagrebačkoj burzi Crobexi su i danas u minusu, pri čemu su ponajviše na gubitku dionice građevinskog sektora, kao i jučer, uslijed postupaka predstečajnih nagodbi i restrukturiranja.

Oko podneva Crobex indeks bio je u minusu 0,34 posto, na 1.879 bodova, što je njegova najniža razina od sredine siječnja.

Crobex10, pak, bio je u 0,64 posto, na 1.064 boda, te je na najnižoj razini od početka veljače.

Redovni promet dionicama iznosio je 1,72 milijuna kuna, te je bio 300.000 kuna manji nego jučer u ovo doba.

„Danas je izuzetno loš promet na domaćem tržištu. Crobexi su ponovno u minusu, no blažem nego jučer, a pod najvećim pritiskom prodaja i nadalje je građevinski sektor zbog najavljenih restrukturiranja i postupaka stečajnih nagodbi. Po prometu i rastu cijene, pak, ističe se dionica Hotela Makarska“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Dionicom Hotela Makarska do podneva ostvaren je najveći promet, 339.000 kuna. Cijena joj je porasla 2,53 posto, na 180 kuna.

Najveća gubitnica ponovno je dionica Instituta IGH; nakon jučerašnjeg pada za gotovo 30 posto uslijed objave da je predala zahtjev za otvaranje postupka predstečajne nagodbe, danas joj je cijena oslabila još 7,6 posto, na 237 kuna.

I ostatak građevinskog sektora je pod pritiskom prodaja – dionica Tehnike zabilježila je pad cijene za 4,54 posto, a Ingre za 2,83 posto.

Nadalje, povrh jučerašnjeg potonuća za 15,2 posto, cijena dionice Dalekovoda do podneva oslabila je 1,36 posto. Ta tvrtka u procesu restrukturiranja ide u dokapitalizaciju, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara.

Cijena dionice HT-a stagnira na 210,5 kuna, uz promet od 254.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙