FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krapinsko-zagorska županija: Klanjec dobio gradonačelnika, u šest gradova drugi krug

ZAGREB, 20. svibnja 2013. (Hina) - U Krapinsko-zagorskoj županiji SDP s partnerima u prvom je krugu osvojio gradonačelničko mjesto Klanjca, dok će u preostalih šest gradova biti potreban drugi krug: kandidati SDP-a vode u Oroslavlju, Pregradi i Zaboku, a kandidati HDZ-a u Donjoj Stubici, Krapini i Zlataru.

U Klanjcu je kandidat koalicije SDP, ZDS, HNS, HSU Zlatko Brlek osvojio 51,89 posto glasova i iz igre izbacio kandidate Žarka Broza (HSLS, HSS) i Nedjeljka Babića (A-HSS, ZS).

Na izborima za gradonačelnika Oroslavlja u drugom krugu će se sučeliti Ivan Tuđa kao kandidat koalicije SDP, HSS, HSU koji je osvojio 35,26 posto glasova, te Emil Grediček (HDZ) kojem je povjerenje dalo 26,87 posto građana.

U Pregradi će se Marku Vešligaju (SDP, ZS) koji je osvojio 40,62 posto glasova suprotstaviti kandidatkinja koalicije HDZ, HSU, ZDS Vilmica Kapac koja je osvojila 34,59 posto glasova.

Nešto više od tri posto glasova nedostajalo je Ivanu Hanžeku, kandidatu koalicije SDP, HNS, HSS, HSU, da pobijedi u prvom krugu u Zaboku. Protukandidat će mu biti nezavisni kandidat Branko Piljek koji je osvojio 22,67 posto glasova birača.

Kandidat HDZ-a i ZDS-a Juraj Srebačić vodi u utrci za gradonačelnika Donje Stubice osvojivši 43,53 posto glasova. Za dva tjedna suprotstavit će mu se Renata Dolenec (SDP, HSU) koja je dobila 29,73 posto glasova.

Krapinci će gradonačelnika izabrati između Zorana Gregurovića (HDZ, ZDS, HSLS, A - HSS) koji je vodi sa 40,89 posto glasova i Željka Pavića, kandidata SDP-a i HSU-a, kojem je povjerenje dalo 30,89 posto birača .

U Zlataru će se sučeliti kandidat HDZ-a i ZDS-a Želimir Kurečić s osvojenih 29,12 posto glasova i Stanko Majdak (A-HSS, HNS) koji je u prvom krugu dobio 11 posto manje glasova građana Zlatara.

U Kumrovcu, rodnom mjestu Josipa Broza Tita, kao jedini kandidat na načelnika općine izabran je Dragutin Ulama, kandidat SDP-ove koalicije (u kojoj su još HSS, HSLS i HNS) koji je osvojio 84,87 posto glasova, uz čak 15,13 posto nevažećih listića.

SDP vodi i u Velikom Trgovišću, rodnom mjestu prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a Franje Tuđmana, u kojem HDZ-ov kandidat nije ušao u drugi krug. Tamo će načelnik općine biti ili Stjepan Pavliša (SDP) koji je osvojio 26,98 posto glasova ili Robert Greblički (Hrvatski laburisti) koji mu puše za vratom s osvojenih 25,63 posto glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙