FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: u drugi krug idu Bubalo i Vrkić

OSIJEK, 19. svibnja 2013.(Hina) - Prema neslužbenim rezultatima prvog kruga izbora za osječkoga gradonačelnika, u drugi krug će ići kandidat koalicije HDSSB-Zeleni Hrvatske Krešimir Bubalo (HDSSB) koji je osovojio 36,18 posto glasova, i nestranački kandidat koalicije SDP-HNS-HSU Ivica Vrkić, koji je dobio 27,87 posto glasova.

Treći je kandidat koalicije HDZ-HSP Ante Starčević-Stranka umirovljenika Dražen Vidović (HDZ) s osvojenih 12,26 posto glasova.

Na izborima za novi saziv osječkog Gradskog vijeća najviše glasova, 30,72 posto, dobila je koalicijska lista HDSSB-Zeleni Hrvatske, a slijede je koalicijska lista SDP-HNS-HSU s osvojenih 18,42 posto glasova, te koalicija HDZ-HSP AS-SU, koja je dobila 14,69 posto glasova.

Nezavisna lista Ante Đapića dobila je 8,93 posto glasova, Hrvatski laburisti 8,02 posto, a Nezavisna lista Miroslava Šimića 5,1 posto glasova.

U prvom krugu izbora za osječko-baranjskog župana najviše glasova, 40,86 posto, dobio je kandidat koalicije HDSSB-ZH Vladimir Šišljagić, a slijedi ga kandidat koalicije HDZ-HSP AS Goran Ivanović s 22,73 posto glasova. Treći je kandidat koalicije SDP-HNS-Zelena lista-Demokratska stranka slavonske ravnice Domagoj Hajduković sa 16,36 posto glasova.

Na izborima za novi saziv osječko-baranjske Županijske skupštine najviše glasova, 33,4 posto, dobila je koalicija HDSSB-ZH, a slijedi je koalicija HDZ-HSP AS s 22,73 posto, te Koalicija SDP-HNS-ZL-DSSR s 15,15 posto glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙