FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin- Štromar i Stričak u drugom krugu za župana, Habuš i Cingula za gradonačelnika

VARAŽDIN , 20. svibnja 2013. (Hina) - Kandidat koalicije HNS-SDP-HSU-HSLS i akutalni župan Varaždinske županije Predrag Štromar i kandidat HDZ-a i BUZ-a Anđelko Stričak ušli su u drugi krug izbora za župana; Štromar je osvojio 49,16, a Stričak 19,62 posto glasova birača Varaždinske županije.

Iako nije pobijedio u prvom krugu aktualni župan Štromar zadovoljan je rezultatom budući da se borba vodila između pet kandidata od kojh je svaki uzeo dio glasova. Kako je izjavio, pobjeda u prvom krugu izmaknula mu je za samo 800 glasova, a uvjeren je da rezultati drugog kruga sigurno potvrditi njegovu pobjedu.

Kandidat HDZ –a i BUZ-a Stričak također je zadovoljan rezultatima budući da osim izbora za župana, HDZ ima svoje kandidate u drugom krugu za gradonačelnika mjesta u Varaždinu, Ludbregu i Novom Marofu.

Stričak je komentirao i HNS-ove predizborne ankete po kojima je Štromar trebao u prvom krugu osvojti vlast s više od 60 posto ističući da su ankete bile namjerno lažno prikazivane radi pridobivanja birača.

Bivši župan i kandidat koalicije predvođene HSS-om Zvonimir Sabati osvojio je 16,77 posto glasova za župana, laburist Siniša Miličić 6,77 posto te kandidat HRAST-a Nikola Šopar 3,64 posto glasova.

Što se tiče rezultata za Skupštinu najviše glasova dobila je lista HNS-SDP-HSU-HSLS 48,09 posto, slijedi lista HDZ-BUZ sa 23,50 posto glasova, koalicija predvođena HSS-om osvojila je 14,01 posto dok Hrvatski laburisti dobivaju 9,15 posto glasova. Izborni prag prešao je i HRAST s 5,25 posto.

Na izbore u Varaždinskoj županiji izašlo je malo više od 48 posto birača.

U gradu Varaždinu najviše glasova dobio je aktualni gradonačelnik i kandidat koalicije HNS-SDP-HSU-HSLS Goran Habuš sa 37,74 posto a s njim će u drugi krug nezavisni kanidadat Marijan Cingula, kojeg podpupire blok HDZ-BUZ , koji je osvojio 28,83 posto.

Nezavisni kanididat Cingula je izjavio da su današnji rezultati identični rezultatima njihovih anketa te se nada pobjedi u drugom krugu. Cingula kaže da su rezultati izbora u Varaždinu poruka birača da žele promjene i da su oni nosioci tih promjena. U svoju pobjedu u drugom krugu uvjeren je i aktualni gradonačelnik Habuš koji vjeruje da će Varaždinci ipak u drugom krugu nagraditi sve ono što je učinjeno u prošlih godinu i pol njegovog mandata.

Najviše glasova za Gradsko vijeće dobila je lista HNS-SDP-HSU-HSLS s 37,29 posto osvojenih glasova. Druga je lista HDZ-BUZ s 20,59 posto, slijedi lista grupe birača Roberta Podolnjaka s 9,42 posto, zatim HRAST sa 8,29 posto, Hrvatski laburisti sa 7,81 posto i lista grupe birača Zlatana Avara sa 6,13 posto. Izborni prag prelazi i koalicija predvođena HSS-om sa 5,23 posto.

Na izbore u gradu Varaždinu izašlo je 41 posto birača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙