FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mianmar oslobodio 20 političkih zatvorenika

RANGUN, 17. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Mianmar je u petak, uoči povijesne posjete predsjednika Thein Seina SAD-u početkom slijedećeg tjedna, oslobodio više od 20 političkih zatvorenika, javljaju mianmarski mediji.

Amnestija je objavljena na Facebook i Twitter profilima Zawa Htaya, glasnogovornika i šefa kabineta predsjednika Seina, tvrdeći da je ta mjera dio "političkog procesa" reformi koje se već dvije godine provode u zemlji.

"Mianmarski predsjednik ne koristi političke zatvorenike kao oruđe. Revizija političkih zatvorenika je proces u tijeku ... posljednja odluka dio je toga procesa", napisao je Htay.

Skupina Generacija 88 je za AFP potvrdila da je obaviještena o oslobađanju 23 političkih zatvorenika. Aktivisti iz udruge Burma Campaign UK tvrde da je oslobađanje političkih zatvorenika organizirano u svrhu publiciteta uoči susreta Thein Seina s američkim predsjednikom Baravkom Obamom.

U ponedjeljak će šef države biti prvi mianmarski dužnosnik u službenom posjetu SAD-u nakon susreta Ne Wina i Lyndona Johnsona 1966. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙